сряда, 15 януари 2003 г.

Господ работи ... в чистотата


Нова Година - миг преди "голямата бомба"
Ами да. Тъкмо изчистиха “основните пътни артерии“ (третият ми най-любим израз) от сняг и аха да почнат да почистват вътрешните улици и ... синоптиците обещаха затопляне. Сега ще ни оставят да тренираме плуване в киша и да тестваме колко вода пускат новите ни обувки...
Така вече знаем и за кого работи самият Господ.

А иначе, че Господ е българин, разбрахме още през 1994. Около Нова година той даде поредните доказателства за това:
- Докато половин Европа тънеше в наводнения, а другата половина в студ, ние се радвахме на меко и спокойно време. Един язовир Ивайловград се препълни и той, ако реши да изтече, ще тече в Гърция.
- Празничните фойерверки не раниха почти никого на фона на масовото им използване. Изгърмяхме боеприпаси като за малък близкоизточен конфликт, само атомна бомба дето не пуснахме на Нова година и пак почти никой ранен.
- Никой от предречените от пресата апокалипсиси не се случи.
- Даже имаше 13-та пенсия. Така държавата се оказа по-добра майка и закрилница от някой частни фирми.
- Накрая падна и малко сняг да се зарадват децата, скиорите и заетите в туризма.

Равновесие в природата обаче трябва да има. Трябва и да пазим името си на страна със стабилно намаляващо население. И така:
- Заехме се да намаляваме населението с подръчни средства - ръчни стрелкови оръжия, пръчки, въжета и всичко друго приспособено с пословичната ни изобретателност...
- Снегопочистването особено се постараха в организирането на верижни катастрофи по пътищата чрез поддръжката на ледени пързалки. Създават и запазват работни места хората – “Пирогов”, текенеджии, авточасти... Нещо като промоция по повод величавия член на екипа им.

Като излезе това от мода, друго ще измислим. Така де. Българи сме. Изобретателна нация. Компютър измислихме, та начин да се самоунищожим ли няма да измислим..

Zaro

Няма коментари:

Публикуване на коментар