сряда, 13 февруари 2002 г.

Тийн

Мисля, че най-накрая институциите дадоха адекватно предложение за проблема с тийнейджърите, който назря след драмата в дискотека "Индиго". Вчера зам. кмета на Пловдив публично е предложил идея за компютърна мрежа с терминали във всички заведения: "Идеята е когато тийнейджърът влиза в заведение, да прекарва картата с чип, ЕГН и снимка през специални устройства, монтирани на входа" (в-к 24 часа).

Мисля, че това предложение е доста напредничаво и може да доведе до революция в отношението към тийнейджърите! Милите те. С извинение към г-н Бадев бих могъл да доразвия идеята му, тъй като би следвало да бъдем максималисти и да не вършим нещата половинчато. Освен ЕГН и снимка на въпросните карти би било полезно да пише и колко е позволено на тийнейджъра да пие и в колко часа трябва да се прибере в къщи. Освен това на гърба на картата да има две магнитни ивици, които да функционират като дебитна и фоно- карти - за спешни случаи. Към картата с телбод да е прикрепена торбичка със сандвичи и разтворими витамини- така тийнейджърът няма да получи язва или да му изскочи адамовата ябълка от липса на въпросните витамини. Донякъде тази карта се обезсмисля, ако на излизане от заведението на тийнейджъра не му се прави проба за алкохол и изследвания за полови болести, които да се вписват на гърба между магнитните ленти.

Освен това, за да се предотвратят злополуки по пешеходните пътеки в случите, когато тийнейджърите се хвърлят тичешком да пресичат между колите, е възможно към десния глезен да се прикрепи оловен топуз. Този топуз би бил полезен и при плуване, защото така тийнейджърите няма да могат да ходят на дълбоко, където е опасно за тях.

И изобщо ако можем да вярваме на братя Уашовски ("Матрицата") най- добре би било тийнейджърът да си стои в детската стая, опаковани в специални пъшкули и да си произвеждат електричество без да причиняват никому грижи. По този начин семействата ще пестят от дрешки, кино, закуски и презервативи и едновременно с това ще имат осигурени елетроенергия, топла вода и атомна енергия за домашни цели ( спред зависимост от това колко е КПД-то на тийнейджъра).

Разбира се в това прекрасно бъдеще аз виждам самое един недостатък- така в живота на родителите няма да има никакво разнообразие и забавление. В такива случаи лично аз препоръчвам тийнейджърът да бъде ваден веднъж седмично от пъшкула си и да бъде налаган със здрава дряновица, за да си помислят какви ги вършат докато са в пъшкула.

Та така не ни остава нищо друго освен да се радваме на този прекрасен нов свят.

А на тийнейджърите - здрава им гърбина.

flower

Няма коментари:

Публикуване на коментар