сряда, 8 май 2002 г.

Папа-ра-па-па Тра-ла-ли-ли-ла

Тананикам си, докато проучвам канализационните тръби по оста Лозенец-НДК-Университета. Зер, като дойде папата, единствените проходими места ще са под земята, понеже и пиле няма да може да прехвръкне. Цялата пеши, конна и моторизирана полиция, жандармерия, артилерия и охранителните дружинки по места ще са на крак. Папомобилът идва с ТИР от Италия, а местният шофьор, който ще го пилотира отива на едномесечен курс във Ватикана, като че ли ще кара космически кораб. От Румъния пък внасяме ограждения за тълпата. Добре, че си платихме данъците - да има държавата с какво да го посрещне както подобава. И пътищата ще оправят спешно, и ще поизмият тук-там, и ще поизмажат, и на Сергей Антонов пенсийка отпуснаха, жилав се оказа, човекът, доживя... Абе голото ни дупе ще лъсне в един доста представителен вид.

Ама аз, понеже съм си атеист и съм доста тъпа в сферата на богоугодните дела (например на Великден се напих и не можах да видя Христос че е возкресъл, добре че услужливи хора ми го повториха многократно на следващия ден), взех да разпитвам с образователна цел. Каните ли скъпи гости у вас, ако децата ви гладуват? Колко са католиците в България? Колко пари ще се изхарчат по визитата? Какъв ще бъде положителния ефект от нея? Щото нали и Клинтън е идвал, и Българския Великден като Джурасик Парк се издаде в I, II и III епизод, но нещо нито имидж подобрихме, нито инвестициите потекоха като пълноводна река.

Папа-ра-па-па
Тра-ла-ли-ли-ла

Трасето е уточнено – е, малко е лайняно тук долу, има спукани тръби, ама нали е под земята и не се вижда, не подлежи на ремонт. Всички пълзешком след мен! Само по два лева вход вземам, за абитуриенти и безработни с отстъпка.

Nadie

Няма коментари:

Публикуване на коментар