петък, 19 октомври 2001 г.

Напред, науката е слънце

Why … Bylgaria има особената чест и е радостна да съобщи, че в България най-после отвори врати филиал на Факултета “Бавно и мъчително откриване на изненадващо очевидното” на Максимегалонския университет.

Това научно събитие донесе изненадващ ефект върху обществения живот в страната. Вятърът на промяната се почувства във всички сфери на обществения живот, пък и в моя микроскопичен личен свят.

- Разбрахме, че нямаме футбол. Някой пресметна, че от 1994 година са минали 7 години. Браво!
- Пак се оказа, че имаме корупция. През следващия семестър сте ни кажат коя е корупцията (т.е. кои е корумпиран). Все пак научният подход вече е налице.
- Открихме Америка. Иначе казано, открихме, че и нас може да ни засегне тероризма. Всеотдайни ентусиасти започнаха подготовката на населението за случая. Очакват се призовете на МВР за най-оригинален вид бял прах с надпис “Антракс”. Отговорникът по самодейността в Централния софийски затвор вече подготвя план за мероприятие – футболен мач в двора между спечелилите първа и втора награда. Очакват се единствено призьорите.
- IT бранша е на път да открие, че такъв бранш в България няма. Далновидни програмисти започнаха да пишат програма (с WEB-интерфейс естествено), описваща ситуацията. Чака се и WAP–версия. В резултат Максимегалонския университет прояви инициатива и проведе семинар на тема “Бурите в чаша вода – причини, ранно оповестяване, развитие и последици”. На излизане младите членове на бранша заявиха, че не са съгласни с изнесеното, следователно те не са взели участие в семинара и присъствието им в залата е плод на нечия болна фантазия. Заявиха също така, че биха взели с удоволствие участие в такъв семинар, стига да се организира от друг (неназован) факултет на университета.
- БТК след 52 дни проучвания откри, че явно мога да имам телефон, щом имам такъв. Още седмица ще им отнеме да запишат това в компютъра. По случая аз пък открих защо БТК е на загуба. За 59 дни работа ми касираха само 61 лева – няма и по лев на ден. Е, така на печалба не се излиза.
- Хората, изпратени от фирма да ми монтират нови радиатори, откриха, че не могат да ги монтират, преди да си ги донесат. Аз пък открих, че един парнаджия не трябва да е непременно пиян, за да не ти свърши работа. Това го могат вече и трезвени. Явно “Новото време” е дошло.
- Няколко нещастни компютъра блокираха при опит за обработка на базата данни, съдържаща номинациите за “Дървена глава на годината”. Оказа се че претоварването се е получило вследствие на неправилното включване в надпреварата и на кандидатите за призовете “Аз съм много добър, но всички ми пречат и никой не ми обръща внимание” и “Не може, защото”. В момент на просветление техническият екип разбра за грешката и нещо повече – разбра и защо нещата в България не вървят.
- Умни глави отново откриха че сме в Европа и сме европейци. Нужно било само да ни приемат там. А аз, горкият, си мислех, че сме в Европа открай време (под “открай време” да се разбира поне 681 год.). Явно образованието не е вече каквото беше.

А вие, драги читатели, сте на път да откриете, че току що за пореден път сте изгубили 15 минути за глупости. Здраве да е. Времето е ново и има много от него.

Zaro

Няма коментари:

Публикуване на коментар