вторник, 30 октомври 2001 г.

Тенденции и съмнения

Обзеха ме съмнения. От една страна се оказа, че не всичко, което са ми казвали и ми казват е истина. От друга страна това, което научавам никак, ама никак, не ми харесва.

Щяха да свалят данъците. Щяха да вдигат други данъци. Не ги вдигнаха. После ги вдигнаха по друг начин. Със свалянето не стана ясно...
Като в сапунен сериал. Главната героиня е най - хубавата, най – добрата, най – умната, най – богатата, най... Приятелката и от своя страна също е най - хубавата, най – добрата, най – умната, най – богатата, най... Но по друг начин!
Сега ще задържат престъпниците. Чакаме утре какво ще стане.
В един момент спря да ме интересува.Хубаво беше, като си мълчеше царя – чакаш 800 дни после си купуваш баничка и боза и сравняваш цените с “някога”.
Иначе за цените на тока и парното се забелязва едно завидно постоянство. Което не се отнася за пускането на парното обаче. Хем е скъпо, хем го няма. Почти като слоновете в BILLA – много са евтини (10 лв. за слон), ама ги няма.

Антраксът. Осман Бил Гладен (готино име) беше виновен, После спря да е той... Обаче мене друго ме обезспокои - предпазните средства. Едно време измислиха СПИН. Сложиха ни презервативи. Сега измислиха и антракс. Сложиха ни ръкавици и маски. Кога ли ще тръгнем огънати отвсякъде? Е, има случаи, в които от чисто естетически съображения маските...., ама нейсе...

Обаче пък откриха горещ телефон за антракса. Готино нещо – звъниш и ти обясняват всичко – кислородна вода и сапун му е майката (да бе – има и такива хора – звънят, та пушек се вдига). Интересното е, че телефонът е горещ само денем. Нощем изстива (т.е. не работи). Така де – кой ще вземе да се заразява нощем. Тогава ние, българите си имаме друга работа. Няма да се заразяваме 7х24 я! Дa не сме в USA. От друга страна няма смисъл да се бърза и да се звъни – всеки момент по вестниците ще излезе, че има билка от българската народна медицина, която вирее някъде в Родопите и която, като я изпиеш и тутяяя - няма антракс. Поне така беше с виаграта – на нас ли тия – виагра ще ни продават. Че те я правят от хормони от българин (от кои град трябва да е, за да е най-чиста пробата се спори още). Или пък пиеш билка от Родопите, препикана от черна коза и ставаш атлет на атлетите. Количествата, които се продават по аптеките – те от чужденците се купуват....

И пак ще има избори. Този път интригата е кой ще е втори (понеже друга няма). Като че ли някой го интересува кой ще е втори в състезание, в което се излъчва само победител.

Абе весела държава. Зададоха се дамаджано – пръжолните празници. Виж, от тях разбираме, не ни трябват горещи телефони или билки (освен за пелина естествено). А и времето вече е подходящо.
Ннннннназдраве, разбииш ли...

Zaro

Няма коментари:

Публикуване на коментар