петък, 23 ноември 2001 г.

Следизборна идилия

Избрахме си нов президент. Вече друг човек ще ни казва наздраве в 12 без 5 на Нова година. За да не получи някой удар от промяната, тая работа ще почне от догодина.

Инициативата на Why … Bulgaria да си изберем президент още в първия тур пропадна. Отново бяхме ларж и избирахме на два тура. Тъй де – страната ни е богата, що да пестим пари.

За да е циркът пълен, фирмата преброител обърка броенето. Очакваното събитие Господ да слезе на земята и да подкара техниката явно не се случи, тя не тръгна и роихме на ръка. Да сме като американците де. Ако и да е по други причини. Освен желаещи да броят, се наредиха и желаещи да съдят преброителите. Съдия, пожелал да остане анонимен, сподели за Why … Bulgaria: “Делото няма как да бъде спечелено. Казуса опира в бетонното: “Ами като им бил толкоз ъкъла...””.
В отделна група се подредиха всички желаещи да обяснят, че нямат общо със злополучната фирма преброител и че също така нямат сестра.

Сокола явно отново се извиси, видя ситуацията отвисоко и си взе каквото му трябваше.

Първанов спечели и да му е честито.
Лошото е, че сега ще трябва да практикува и съногадателство. Бившата му вече партия започна да сънува сладките сънища за управление на България. Дано им обясни човека... Досега успяваше.

Никой обаче така и не разбра как стана тая работа. Социолози и политолози се поскараха кой е знаел, че ще стане така, и кой не е знаел, и накрая за общото благо решиха да млъкнат вкупом. До следващото излагане.

Бате Пешо каза, че ще се оттегли от политиката за поне една година. Всички така се зарадваха, че започнаха да си хвърлят шапките от кеф. Последва първият в историята на София дъжд от шапки. Чака се становището на Екоминистерството и на парламентарната група на НДСВ по въпроса. Второто становище се взема само за да кажат нещо, понеже сега си наваксват за мълчанието в началото.

Покрай цялата работа няколко господа отново ме нарекоха за кой ли път “електорат”. Ами не съм, не съм бил, не искам да бъда и няма да бъда. Другите глупости по телевизията някак изтраях, ама това ми дойде в повече и развали иначе приятното забавление “избори”.

Но както се казва – всяко чудо за три дни. Остава края на цирка: Оставки ще има, оставки няма да има, конференция ще има (няма да има), конгрес ще има (няма да има)... Както обикновено.

А аз? Аз до следващите избори няма да съм електорат, а обикновена безгласна, така че кой всъщност го интересува...
Наздраве!

Zaro

Няма коментари:

Публикуване на коментар