сряда, 12 декември 2001 г.

Че кое му е новото?

Първо дойде новото време.
После минаха 100 дни.
После минаха още няколко дни.
И имаше и нови неща.

Само не мога да разбера кое му е новото да се уволни някой неудобен от телевизията. Това го можеха (и правеха) и преди. Дето се казва – който не е постъпил в БНТ, него не са го уволнили.
Ново ще бъде, ако са го уволнили така, че да не може да ги осъди и да се върне. Май и това не успяха.

Ново щеше да бъде и ако депутатите си седяха в пленарна зала и работеха. Е, ново ще е ако почнат да ходят само по трима. По случая Соломон Паси каза, че в Европа можело да се гласува и от тоалетните. Като гледам колко е празна залата почвам да се безспокоя – да няма нещо в тия кюфтета, че все по тоалетните киснат нашите депутати? Дано са им направили достатъчно тоалетни, че да не висят по опашки, горките, и да се стискат...

С времето спрях да се интересувам и от БНТ и от Парламента. И предаванията на Явор Дачков съм ги гледал колкото предаванията от Парламента – т.е. никога.
По-лошо – спрях да се интересувам и от други работи...

Въпросът ми е – защо и докога трябва да плащам за тия глупости. Щото интересувам се или не – данъците си вървят.
Дано поне на някой му е интересно. Щото държавата нали това прави – преразпределя благата. Аз плащам данъци, но не ми е интересно. Друг не може или не иска да плаща, но му е интересно. Понеже иначе би се оказало, че държавата България и това не прави.
Не дай си Боже!

Zaro

Няма коментари:

Публикуване на коментар