петък, 19 януари 2001 г.

Сериалът - продължение

Действие 1:

Касандра се опитва да натъпче боклук в малкото кухненско кошче. Картофените обелки упорито се изхлузват и като червейчета плъзват по пода, а надутите бузи на кошчето се кривят в подигравателна усмивка. В съседната стая Освалдо виновно издърпва последния е-майл и се втурва в кухнята да помага за вечерята. Касандра го гледа укорно и сочи кошчето.

Припев:

Освалдо и Касандра с делови вид обикалят огромен магазин за домашни стоки. След тях тихо се носи тъщата и се опитва деликатно да изрази мнение без да изглежда, че им го натрапва. Касандра сочи възторжено с ръка, тримата ентусиазирано дискутират. Касандра отваря няколко пъти демонстрационна вратичка на шкафче и система за боклук чудо* се показва и скрива. Освалдо взема нещата в ръце и се запътва към продавачката.

Тримата крачат решително към колата. Освалдо носи огромен кашон и си дава вид на герой.
Действие 2:

Отново кухнята - сравнително голяма, но е ясно че голям кашон и суетяща се тъща не могат да се поберат едновременно. Освалдо и тъщата припряно дискутират около дупката до пералнята. Касандра се втурва към дупката с рулетка в ръка (тъщата се изцежда в коридора, но подава глава).

Припев: (системата за боклук чудо се заменя с кухненско шкафче)

Действие 3:

Освалдо излиза надвечер от къщата с ведра усмивка и разговаря небрежно с приятел.

Тъщата чете книга в хола. Касандра се връща от работа и с нетърпение с втурва към кухнята (следвана от тъщата).

Кухнята е почти неузнаваема и много прилича на мебелна работилница. Скелета на шкафчето стърчи жално наполвина от дупката. По пода има следи от къртене на мазилка, системата за боклук чудо е зейнала паст на масата, пералнята нервно се тресе (цикъл цедене).

През прозореца се вижда игра на котка в здрача.

Действие 4:

Прозореца на кухнята е тъмен. Касандра е грейнала и с помощта на тъщата закрепя последната вратичка на шкафчето. На пода между инструментите се извисява купчина отрязани парчета от шкафче (старо и ново) и тук-там мазилка от стена.

Касандра и тъщата оглеждат шкафчето доволно. Касандра грабва системата за боклук чудо и победоносно я затиква към шкафчето.

Едновремено с влизането на Освалдо системата за боклук чудо стига до шкафчето и се среща с напречната му дъска.

Завесата се спуска при пълна тишина.

------------------------
* - Системата е от 4 кошчета с различни размери, подредени в квадратна кутия с капак. Кутията е се плъзгана релса по дъното на кухненското шкафче. Избора подчертава старанието на семейството и да опазва околната среда като разделя боклука и го предава за рециклиране.

Blue

Няма коментари:

Публикуване на коментар