вторник, 23 януари 2001 г.

US Box Office: Топ 3 ясен, на четвърто място ...?

Турчинът се пазари с Мики

Извинявайте, че пропуснахме една седмица, обаче редактора го пратихме да събере впечатления от Брюксел, че рубриката ни "Светът" съвсем западна. И сега с подръчни средства ще трябва да скалъпим нещичко за да задържим положението.

Я да видим сега ... Преди две седмици се появил някакъв филм и влязъл направо на първо място. Брей-брей. "Save the Last Dance", това пък какво е? В главните роли Джулия Стайлс и Шон Патрик Томас, мън-мън, нищо не ми говори (що се хванах да се правя на експерт и аз).
Някаква седемнайсе годишна мацка много и харесвало да играе балет и искала да стане балерина, обаче майка й умряла и тя се преместила да живее при баща си в друг град. И там се запознала с един негър, който също обичал да танцува ... ле-ле каква история, ау! Я по-добре Carlos като се върне да си напише той ревю за този филм, че на мене ми стана много блудкаво.
Ама американците си падат по лигавщини - "Запази последния танц" е вече втора седмица на върха с общо $46 милиона, като първата седмица без малко да изпревари по приходи от един екран даже нашия любимец "Тигъра и Дракона" (хехе $15,000 трудно се минават). Та като стана дума за "Дебнещия Тигър и Скрития Дракон" - както е пълното заглавие, - дават го вече на цели 837 екрана :-) и след като беше на десета позиция, се качи пак на девета и сега е на седма (пак с най-много долари от екран). Абе има шанс това филмче даже и в Америка - от първите десет той е най дълго в класацията (седма седмица).

Друго какво - "Traffic"-ът на семейство Дъглас се запази две седмици поред на трето място и за общо четири в чарта успя да събере $46 милиона. "Cast Away" и той си е на второ място, но с доста повече парички - $182 милиона за 5 седмици, това си е направо добре. "What Women Want" падна на пета позиция и си седи там с общо $153 за пет седмици. Тези всичките неща бяха предвидени.

А знаете ли кой е на четвърто място ... За първа седмица в чарта, чисто нов филм (е, ние го гледахме още миналото хилядолетие).
"ГЕПИ" !!!. Като за първа седмица $8,000,000. Ей, американци, това не е американски филм. Сигурно са му само толкова приходите, понеже са забравили да му сложат субтитри. Както казва Брат'чедът Ави от Америка (Денис Фарина): "Чудя се, след като вие сте измислили този език, защо не говорите на него". Турчинът и Томи ръсят мъдрости на абсолютен "кокни", споменавайки "Zee Germans", а босненецът Раде Шербеджия опитва да докара руски акцент в ролята на Борис Камата.
Пак Брат'чеда Ави (към Тони Куршумения зъб): "Как да ти викам? Зъб? Тони?".
Тони Куршумения зъб (Вини Джоунс с неговия уелски акцент): "Можеш да ми викаш Сюзън, ако те кефи".

Субтитри най-вече трябват обаче за Мики (Брад Пит, тоя с мазната шапка на снимката :). Циганският шампион по бокс без ръкавици Мики "с-един-удар" О'Нийл (?), плещи на някаква невероятна смесица англо-ирландски "с цыганскими замашками", като гълта половината от думите. А като се прибави и това, че почти през целия филм е пиян и не може да каже "фолк-звезда" като хората, предполагам добивате представа.

Всъщност за "Гепи" вече писахме в WhyBulgaria, но филмът си заслужава още много пъти по толкова. Стискаме му палци за повече приходи (и повече екрани).

Очаквайте ни другата седмица със сведения за нивото на "Save the Last Dance" и за движението на "Гепи" (тенденция к повышению).

July

Няма коментари:

Публикуване на коментар