сряда, 7 февруари 2001 г.

Кино-новини: Никол Кидман зле с колената, явно Том Круз си знае работата

Половинката на Специалиста по Невъзможни Мисии има проблем с колената. То кой ли няма? Пита ли ме някой за моята дясна капачка?
По предписание на лекарите Кидман си е взела почивка и е напуснала снимките на продукцията на Columbia Pictures ‘Panic Room’. Проблемът е в продължителната контузия на колената на Никол, която е била посъветвана да избягва роли, изискващи физическо натоварване. Същият проблем, който коства и близо 3 седмици забавяне на продукцията, се случи и през есента по време на снимките на ‘The Others’ в Испания. Слуховете твърдят, че шефовете на Columbia Pictures ще се съберат в понеделник за да решат, дали Кидман ще бъде заместена или ще изчакат нейното възстановяване. Снимките на ‘Panic Room’ са започнали на 8 януари, а филмът се режисира от нашия любимец Дейвид Финчър (‘Седем’ и ‘Боен клуб’). До момента за филма са ангажирани Джаред лето, Форест Уитакър и Дуайът Йокам, а за ролята на Кидман интерес проявяват Робин Райт Пен и Джоди Фостър (най-вече).

Холивудска треска на Берлинския филмов фестивал
В периода 7-18 февруари ще се проведе Берлинския филмов фестивал. Програмният директор на фестивала Мориц Де Хаделн заяви, че гости от Америка и Европа ще наводнят немската столица. Сред потвърдилите участие са първият и последен Бонд Шон Конъри и Пиърс Броснан, сър Антъни Хопкинс, Джони Деп, Кейт Уинслет и Жулиет Бинош. 84-годишният Кърк Дъглас също ще присъства на фестивала за да получи Златна мечка за цялостно творчество.

Уди Алън – почетен президент
Гениалният евреин-нюйоркчанин бе избран за почетен президент на фондацията на името на покойния Федерико Фелини. Фондацията е създадена с цел проучване, презентация и запазване на творчеството на Фелини. Уди Алън, който се смята за един от най-големите фенове на италианския режисьор ще подпомага фондацията за популяризиране на изключителния принос на Фелини към световното кино. Съветът на директорите на фондацията се оглавява от режисьора на ‘Балът’ Еторе Скола, шефът на студиото ‘Чинечита’ Феличе Лаудадио и директорът на Италианската Филмова Академия Лино Мичиче.

Търси се мъж за Шарън
Шефовете на MGM са изпаднали в депресия след отказа на Майкъл Дъглас да участва в ‘Първичен инстинкт 2’, т.е Операция Търси Се Мъжкият Първичен Инстинкт започна. Другият проблем пред продуцентите Вайна и Касър е отказа (поради неизяснени причини) на Дейвид Кроненбърг да режисира филма. Продуцентите се надяват да привлекат Джон Мактиърнън (‘Умирай трудно’) за каузата. Един от желаещи да вкарат Шарън в креватя е актьорът Брус Гринууд. Кой пък е тоя?

Матрицата 2, 3 …..?
Алая, която стана известна с ‘Ромео трябва да умре’, е следващото попълнение към екипа на братя Уашовски, който трябва през март да започне снимките на ‘Матрицата 2’. Австралия е първият континент, където ще спре кервана на продуцента Рон Силвър. Третата серия се предвижда да бъде заснета веднага след края на снимките на втората част. Единствената информация до момента е, че Алая е получила ролята на Zee. Освен оригиналния каст от първата част Кеану Риивс и Кари Ан Мос, към екипа се е присъединила и Джейда Пинкет-Смит (на Уил Смит изгората), която ще е обджекта на любовния интерес на другия оригинален член Лорънс Фишбърн.

Мел Гибсън събира ортаци
Крис Клайн, Бари Пепър, Сам Елиът, Маделин Стоу и Дилън Уолш са в процес на преговори за присъединяване към екипа на Мел Гибсън за продукцията ‘We Were Soldiers Once...and Young’. Очаква се режисьор на филма да е Рандал Уолъс. Снимките на продукцията, чието действие се развива през 1965 година, трябва да започнат на 5 март в Калифорния и Джорджия. В ‘We Were Soldiers Once...and Young’ се разказва за 80 войници от U.S. Air Cavalry, които са обкръжени от 2000 чарлита (разбирай виетнамци) в долината на Ia Drang. Тая тема не се ли поизчерпа?

Номинации, номинации
‘Гладиатор’ и ‘Тигърът и Дракона’ поведоха убедително с по 14 номинации съревнованието за наградите на Британската филмова академия. Местният британски фаворит ‘Били Елиът’ остана с 11. Освен изброените три филма за ‘най-добър филм’ ще се борят още ‘Почти известни’ и ‘Ерин Брокович’. Британските награди бяха известни още като Baftas, но от една година насам са по егидата на кабелния гигант Orange.

Продава се меча на Оби Уон Кеноби
О 15 февруари до 7 март ще се проведе поредния аукцион в къщата Сотби. Сред експонатите за продан са лазерният меч на Лайъм Нийсън от ‘Невидимата заплаха’, сватбената рокля на Джулия Робъртс от ‘Булката-беглец’ и т.н. Търгът се организира за подпомагане на усилията на UNICEF за неразпространение на СПИН-а сред децата на Зимбабве, Замбия и Бряг на слоновата кост (на това новото му име Кот Д Воар ли беше?).

Carlos

Няма коментари:

Публикуване на коментар