сряда, 7 февруари 2001 г.

US Box Office: Ох на мама, Джени Джени, втора седмица подред

Няма да ходите на кино, а?

‘The Wedding Planner’
удържа чарта втора седмица подред и то със скромните 10, 6 милиона долара и аха, аха друга ох на мама да я събори от първото място. Става дума за премиерата ‘Valentine’ с Денис Ричардс. Както и да е, никой не по-голям от фактите и парите на публиката. А тя, продължава да си ги дава в полза на дуото Лопес-МакКонъхи, поне до петък тази седмица, когато Антъни Хопкинс и ‘Ханибал’ ще нахлуят в американските киносалони. Но дотогава има още време.
А засега се задоволяваме с няколко интервюта, взети от средностатистически американци на изхода от средностатистическо американско кино.

Предложение № 1:’Мисля, че филмът беше страхотен. Дженифър показа изключителният си комедиен талант, така както и Матю МакКонъхи. Нещо като модерна приказка за Пепеляшка’;
Предложение № 2: ‘Невероятен филм. Има същата нишка като ‘Сватбата на най-добрия ми приятел’, но с щастлив край. Екранната искра между Дженифър и Матю е невероятна’.
Предложение № 3: ‘Независимо от клишето Матю и Дженифър са големи актьори’.
Предложение № 4: ‘Писна ми от глупости’ (интервюто е взето от репортера на Why Bulgaria от български гурбетчия на излизане от ……….най-вероятно от същото кино, като горните трима американци);

Както предложихме миналата седмица ‘Cast Away’ задържа третата си позиция в чарта и ‘само’ за 44 дни премина границата от 200-милиона долара (нещо което Why Bulgaria предрече още на 2 януари тази година).

‘Трафик’ продължава да върви с добра сила и да се задържа сред първите десет, а екраните на които се прожектира ‘Snatch’ бяха намалени с 204, най-вече в латиноамериканско-говорящата общност, поради общ протест за ‘неразбиране на езика’.

Все по-нагоре се катери и нашият любимец ‘Тигърът и Дракона’, за който многократно Ви говорихме. До момента финансовият резултат на филма по американските киносалони е 53, 5 милиона долара, като моите очаквания са, че още следващата седмица филмът на Анг Лий ще задмине емблематичната за чуждоезичен филм граница от 57, 6 милиона долара (спечелени от невероятния епос на Бенини ‘Животът е прекрасен’), като по този начин ще стане и най-гледаният чуждоезичен филм в Щатите за всичси времена.

В челната десятка са и две независими заглавия, които продължават да се катерят в чарта, а именно ‘Finding Forrester’ с Шон Конъри (за който ще си говорим при някоя от следващите ни срещи) и Chokolat на Ласе Халстрьом.

На миналогодишното раздаване на ‘Оскарите’ шведският режисьор Ласе Халстрьом си тръгна с две статуетки за ‘Правилата на дома’. В миналото бе акламиран и за ‘Защо тъгува Гилбърт Грейп?’. Джони Деп отново застана зад неговата камера, в компанията на френската грация Жулиет Бинош (Оскар за Английският пациент), Алфред Молина и британската традиция Джуди Денч (Оскар за Влюбеният Шекспир). Интересна интернационална компания.

Мистериозна млада жена (Бинош) скандализира малко консервативно френско градче отваряки магазинче за шоколадени изделия (точно срещу църквата), които имат необикновени лечебни качества. Местният нотабил (Молина), разбира се прави всичко възможно да попречи на бизнеса и да затвори магазинчето до появята на г-н Никому Непознатия (Деп). Историята е базирана върху новелата на Джоан Харис, като е променено времето от 90-те в доста по-лиричните години на средата на отиващия си век. Звучи прекрасно нали, а не като ‘съвременна Пепеляшка’, дрън-дрън.

В очакване на ‘Ханибал’ и до другата седмица.

Очаквайте през следващата седмица повече за новата Кларис (Джулиан Мур) и толкова ли е добър ‘Ханибал’ в сравнение с ‘агнетата’.

Carlos

Няма коментари:

Публикуване на коментар