четвъртък, 17 май 2001 г.

Служебно съобщение на AGTSC

Вчера, 16 май, предвид напредването на пролетта и настъпването на дългоочаквоното затопляне на времето, при консенсус бе открит сезонът ‘Джин с тоник 2001’ за AGTSC. Доколко това събитие е значимо за клубната култура, за нацията и за човечеството като цяло е видно от следният текст:

‘Интерес представлява фактът - макар и засега да не е известно доколко е важен, - че някъде към 85 процента от всички познати светове в Галактиката, били те примитивни или високо развити, са изобретили едно питие, наречено джинс-тоникс, или джинН-С-Т'Н-икс, или джинс-о-никс, или... - вариациите на същата фонетична тема са повече от хиляда. Самите питиета не си приличат и варират между Сиволвианския чианито мнигс, който представлява най-обикновена вода с температура малко над стайната и Гаграканския цджинс-тони-кс, който може да убие вол от сто метра разстояние. Всъщност единственото нещо, което е общо за всички тези питиета, като изключим факта, че звучат еднакво, е това, че са били изобретени и назовани преди съответните светове да установят контакт с други светове.

Как можем да го изтълкуваме този факт? Никак, защото той си остава в пълна изолация. И все пак той съществува, въпреки че не се вписва в ни една от теориите на структуралната лингвистика. Старите лингвистиструктуралисти много се ядосват, когато млади лингвисти-структуралисти започнат да го чоплят. А младите лингвисти-структуралисти много обичат да се занимават с него и будуват до късно през нощта, убедени, че са пред прага на някакво изключително важно откритие, и в последна сметка се превръщат в преждевременно остарели лингвисти-структуралисти, които ги е много яд на младите. Структуралната лингвистика е една злощастна, разделена на два враждуващи лагера дисциплина и мнозина от тези, които се занимават с нея, най-често прекарват нощите си в опити да удавят грижите си в Уисгис Зода.’

Дъглас Адамс


Така че дерзайте и наздраве.

Zaro

Няма коментари:

Публикуване на коментар