вторник, 22 май 2001 г.

Кино-новини: DreamWorks отново на пазара

Явно триото Катценбърг-Гефън-Спилбърг не иска да спира. Притежаваната от тях DreamWorks ще дистрибутира филмите си чрез мрежата на Universal и през следващите 5 години. През последните две години DreamWorks успя да участва и в двата филма носители на главните Оскари, а именно "Американски прелести" и "Гладиатор". Слуховете твърдяха, че Спилбърг и компания са потърсили услугите на Warner Bros, но в крайна сметка режисьорът заяви: "Това съдружие е особено ценно за мен, най-малкото заради това, че от 32 години Universal играе съществена роля в моя живот". Новият договор между двете компании осигурява на Universal изключителните права върху игрални и дългометражни анимационни филми за големия екран и правата за тяхното видеоразпространение.
DreamWorks направиха и друг удар. Те подписаха договор с Turner Broadcasting System като му предоставиха правата за излъчване по кабелна телевизия на 74 свои филма в периода до 2007 година. Сумата която Turner Broadcasting System ще плати ще се движи между 350 и 450 милиона долара.

Кийфър Съдърланд и Гоген
Съдърланд е подписал договор с френското студио Le Studio Canal Plus за ролята на Пол Гоген. Другата главна роля е поверена на Настася Кински. Режисьор на филма е австралиецът Марио Андреачио. Бюджетът на продукцията е 6 милиона долара. Снимките ще започнат след няколко дни в Австралия и Прага. Историята ще разказва за Гоген (за кого друг), който напуска живота на брокер и заминава на първото си посещение в Южния Пасифик, където ще прекара и голяма част от живота си. Работното заглавие на филма е "Paradise Found".

Награди, награди, награди
В последните години Шварци не печели толкова пари от кино, колкото от всякакви бенефиси и награди за цялостно творчество и т.н. Актьорът получи първата Taurus Honorary Award, която е част от World Stunt Awards (нещо като Световни Каскадьорски Награди). Събитието е било на 20 май в един от хангарите на летището на Санта Моника, но телекастът на шоуто ще бъде на 16 юни по ABC. Специалните награди се раздават в категории като "най-добър бой", "най-добро гмуркане", "най-добра специална каскада". Асоциацията на каскадьорите наброява към момента над 800 члена, които изкарват насъщния .... с кютеци, падания, завирания в ями, автомобилни катастрофи и прочии безопасни условия на труд. Бате Арни бе отличен най-вече заради представянето си в "Терминатор", "Истински лъжи", "Зов за завръщане". Очаквайте поредната му екшън-изява през октомври в "Collateral Damage", където може да получи и награда за "най-добър тупаник".
Джон Тортуро на свой ред ще бъде награден на 7 юни от Film Society of Lincoln Center's Young Friends of Film (последният да затвори вратата!!!). Членската маса на това общество е от 21 до 35 години.
Упи Голдбърг, Глен Клоуз, шефката на Columbia Pictures Ейми Паскал и кастинг-директорката Джулиет Тейлър ще бъдат наградени ден по-късно в Сенчъри Сити, Калифорния. Там ще бъдат раздавани 25-тите Crystal Awards. Пиърс Броснън и съпругата му Кейли Шей Смит ще получат пък Humanitarian Crystal Award.
Робърт Де Ниро на свой ред ще получи Bravo Lifetime Achievement Award за 2001 година, която е част от IFP Gotham Awards. Церемонията ще се проведе на 1 октомври тази година.

Лив Тайлър - пълна до 2003 включително
Програмата на щерката на Стивън Тайлър е запълнена до края на 2003 година. В Щатите се появи последният й филм One Night at McCool's, за който ще си говорим в рубриката US Box Office. Следва трилогията "за пръстените на Толкин и Билбо" (от кога я чакам), чиято първа част трябва да щурмува класациите през това лятото. Снимките на втора и трета част продължават в Нова Зеландия.

Шансове за нов Батман
Заговори се за поредната серия на Батман-франчайза. В центъра на събитията отново е Джордж Клууни. Първите слухове дойдоха от британския таблоид The Sun, който даже номинира Дарън Аронофски за режисьор на филма. Британците твърдят, че всъщност Клууни е бил пазарен от Warner Bros за две батманиади, като до момента договорът е изпълнен само наполовина.

Епизод ІІІ ??????
Рик Маккалъм, човекът, продуцирал всички "войни" заяви на официалната уеб-страница на "Звездни войни", че Лукас вече гледа към третата част от пре-трилогията. "Надявам се, че концептуалната ни работа ще започне през септември" заяви продуцентът.
Междувременно вече е ясно, че снимките на "Епизод ІІ" са завършили и от началото на май тази година корифеите от Industrial Light and Magic са започнали със специалните ефекти. До момента са готови около 160, като общият им брой е 2 200 - световен рекорд в историята на киното.
И ако "Епизод ІІІ" е предвиден за 2005 година, втората част следва да се появи на екран другия май. Дръжте се фенове, само една година си е това!!

Осведомителна Агенция "Any Given Thursday"

Carlos

Няма коментари:

Публикуване на коментар