вторник, 27 март 2001 г.

Музикални новини: Еминем и Мадона водят Детройтските музикални награди

Еминем, Кид Рок, Карл Крейг и Мадона са сред номинирани за ежегодните Detroit Music Awards. Същите ще бъдат връчени на 6 април тази година в Стейт Тиатър в града на автомобилната индустрия. Наградите се раздават под егидата the Motor City Music Foundation, която е с идеална цел и поддържа развитието на музиканти от този район. Номинациите са определени на база на гласовете на над 3000 професионалисти, които работят в музикалния бизнес в района.

Елвис Пресли - топ мъртва звезда
И това го доживяхме. Американците да измислят класация за най-богатия мъртъв музикант. Разбира се зад начинанието стои мега-списанието Forbes, чието единствено занимание е да пресмята, кой колко пари е направил в сравнение с миналата година, от какъв бизнес и колко могъщ е в света на бизнеса. Специалистите са изчислrли, че макар и мъртъв кралят на рока в момента ‘прави’ повече пари, отколкото преживе. Да му имам проблема? През миналата година той е спечелил общо 35 милиона долара от продажби на албуми и от приходи от имението му ‘Грейсленд’. Другите големи покойници, които продължават здраво да припечелват са Джон Ленън с 20 милиона, Джими Хендрикс и Боб Марли с по 10 милиона, Франк Синатра с 6 милиона, Джери Гарсия с 5, а единствената жена в списъка е Мерилин Монро със скромните 4 милиона долара. Аз лично предпочитам да съм си цел целиничък и да съм в края на класацийката.

Бляк Сабат на ESPN Action Sports and Music Awards
Поредната порция награди ще се раздадат на 7 април в L.A, а те са ESPN Action Sports and Music Awards (и такива има, не се шашкайте). Сред лайв-пърформърите, както им викат янките, са ветераните от Бляк Сабат, Бен Харпър, групите Инънсънт Криминалс (има ли такива?) и Де Ла Соул, както и култовият рапър Бъста Раймс. Шоуто ще се предава по канала ESPN на 10 април. Водещи ще са актьорът Крис Клайн, топ-моделът Ребека Ромин-Стамос и не по-малко култовият рапър LL Cool J. Церемонията ще почете всички сърфисти, сноубордисти, карачи на BMX-колела, мотоциклетисти, скай-дайвисти и изобщо всякакви n-сти и всички свързани с екстремните спортове и екстремната музика.

Guns 'N Roses на Роскилде
Супер-рок-фестивалът в Роскилде отново направи звезден афиш. Малкото селище на 30 мили от Копенхаген ще приеме европейските фенове от 28 юли до 1 юни тази година. Засега е потвърдено участието на ‘гънърите’, Боб Дилън, Нийл Йънг, Роби Уйлямс и Ник Кейв с групата си the Bad Seeds. Започнал през 1970 година фестивалът в Роскилде е най-старият фест на открито. През миналата година фестивалът беше прекратен след като девет души загинаха по време на концерта на Pearl Jam. Организаторите твърдят, че са взети всички предохранителни мерки, трагедията да не бъде повторена. Нарочна комисия на Датското министерство на правосъдието заяви в официален доклад, че независимо от лошата комуникация и некоординираност на връзката между отделните охранители, организаторите не могат да бъдат виновни за случилото се. Очаква се посещаемостта на фестивала да бъде около 75 000-90 000 души на вечер.

Осведомителна агенция ‘Any Given Thursday’

Carlos

Няма коментари:

Публикуване на коментар