сряда, 14 март 2001 г.

US Box Office: 15 минути не стигнаха на Де Ниро

Най-великият!

‘Мексиканецът’
успя да удържи челната си позиция, макар и в много свирепа борба с новото предложение на New Line ‘15 минути’. Регистрирайки огромен спад в посещенията от около 39% спрямо дебютния си уикенд филмът на Брад Пит и Джулия Робъртс все пак се закрепи на върха. Общото впечатление от чарта, че ‘гледаемостта’ през тази седмица е слаба, но ....... все пак сме в навечерието на Оскарите.
Не забравяйте да гласувате в играта на Why Bulgaria.
И така с 12 милиона долара приходи за уикенда и може би най-вече благодарение на чара на кака Джулия, филмът запази първата си позиция, независимо, че общият му касов резултат за първите 10 дни е доста скромен, в рамките на 38 милиона долара.

‘15 минути’ не стигнаха на Де Ниро и компания да оглавят US Box-office или по-точно казано 1,5 милиона долара, въпреки по-добрият си финансов резултат средно на киносалон. Явно последните две години са се отразили доста добре финансово на иначе култовия актьор. И ако през ранните години на кариерата си Робърт Де Ниро трупаше награди, похвали от критиката и преди всичко имидж, то в последните години итало-американецът си стана направо комерсиален актьор. Комедиите ‘Анализирай това’ и ‘Запознай се нашите’ доста дълго оглавяваха чарта и преминаха престижната граница от 100 милиона долара приходи. ‘Мъже на честта’ също се продаде изключително добре. Ето, че и в дебютната си седмица ‘15 минути’ също тръгна добре, но и за него важи казаното за ‘Мексиканецът’ – тук 100-те милиона са направо ‘mission impossible’, или поне на мен така ми се струва сравнявайки цифрите.

Трилърът е режисиран от Джон Хърцфелд и се базира на двойно убийство в центъра на Ню Йорк. Въпросът е обаче, не толкова да се открие истината, колкото до това, кой я контролира и как медиите воюват за всяка капчица ‘новина’ в медийното пространство. Робърт Де Ниро е супер-детективът, който трябва да се съюзи рамо до рамо с медиите и да открие източно-европейските убийци в тази игра на ‘котка и мишка’. Голямата опасност за Де Ниро, Едуард Бърнс, Келси Грамър и другите участници е филмът да не последва съдбата на другата ‘трилърова’ история ‘Ронин’, който е едниственият финансов провал на Де Ниро за последните години. Иначе, нищо лошо, второ място при дебют.

Третото място остана запазено за ‘See Spot Run’, докато ‘Ханибал’ с общи приходи от 153 милиона долара държи четвъртата позиция. ‘Тигър и Дракон’, ‘Трафик’ и ‘Шоколад’ пак са в Топ 10, съответно на шесто, осмо и девето място, колкото и банално да ви звучи вече това, но така ще е поне още 3 седмици. Нашият любим ‘Тигър’ се е запътил към клуб ‘Топ 100’, в което бяхме сигурни още преди 3 месеца, но хайде да не си говорим, кой колко е велик.

Второто ново предложение за тази седмица, което успя да докрета едва до седмото място е ‘Get Over It’, разпространяван от Miramax. Нещо не ми се говори за училищни историйки с неизвестни актьорчета, начинаещи звезди от ранга на Клеър Дейнс или гост-участие на рапърчета от калибъра на Сиско (онова клипче с гаджетата, банските, скокчетата по плажа и познатото рефренче все още е любимо на някои членове на Why Bulgaria). Както и да, нашата оценка е черно бъдеще за филма, същата като на ‘300 мили до Грейсланд’, който пък изобщо го няма сред първите десет. Нали ви го казахме още миналата седмица.
Останете си със здраве и .......огън служба не остана, защото And The Oscar Goes To .......вече чука на вратата.

Очаквайте през следващата седмица, ..................абе, кво’то стане ..........писна ми от тоя Box Office

Carlos

Няма коментари:

Публикуване на коментар