четвъртък, 14 декември 2000 г.

BG-класата

Чухте ли за новата класа автомобили на водещите производители - специално изпълнение за България? Повозихте ли се? Не?! Но се обзалагам, че сте виждали такъв автомобил!

Освен че е бъкан с електроника, вътре са вкарани и най-новите постижения на правото. Има вградени възможности за преминаване на червено, паркиране на забранено, движение в насрещното платно и ляв завой от дясната лента. Разполага и с автоматична система, която кара пътните полицаи в околността да си бъркат в носа и да броят звездите.

Водачът няма нужда от застраховка 'Гражданска отговорност', защото с този автомобил не може да бъде предизвикано пътно-транспортно произшествие - то винаги е предизвикано от другия (или, в краен случай - 'мантинелата се опита да ме изпревари отдясно').

Като следствие се явява системата за избягване на задръстванията. Всеки друг участник в движението - пешеходец, автомобил, полицай или светофар, - се стреми да даде път.

Автомобилът няма нужда от алармена система, тъй като се предпазва подсредством достиженията на психологията и социологията. Само психически неуравесен и асоциален тип би тръгнал да краде - примерно, - радиокасетофона или гумите на такъв автомобил, или да си точи бензин.

BG-класата е разпространена най-вече сред 'утайката' и 'каймака' на българското общество, сред бандитите и благодетелите му, т.е. държавните мъже и престъпниците. Пардон, престъпниците и държавните мъже.

July

Няма коментари:

Публикуване на коментар