събота, 2 декември 2000 г.

Визи-мизи

Ей, видяхте ли бе? "Визите паднаха". След треперенето от последния месец - "ще паднат, няма да паднат" - най-накрая се стоплихме. Душевно. Поне не ни обещаха, че ще се стоплим напролет. Обаче това си е важно.

На един приятел сестра му се омъжи преди време в Германия. И като дойдоха после на гости тука (някъде лятото беше) направихме джамбуре (т.е. купон), както си му е редът за хора, които не са се виждали отдавна. 'Какво ще правите събота и неделя ' - питам аз -'да шляпнем едно белотче?' (че то у немско само скат играят). 'Ами мислехме да отскочим до Унгария да гледаме Формулата'!

!.

Нали! Възклицателен знак, който замества цъкането с език. Накакси ни беше трудно да мислим по този начин. Ами - то билети, то пари, то визи...

Едно време, ако помните, банани в България имаше само по Коледа. Сега има винаги Хората казват: 'Е, има, ама нямаме пари да си купим'. Така ще бъде и с визите. 'Е, няма визи, ама нямаме пари за билет'. За нощувките да не говорим.

Дайте да се разберем. Като сме казали 'без визи' това не значи 'без мизи'. Визите са (бяха) грижа на правителството. Мизите са си ваша грижа. Полетът от София за Брюксел си струва триста щатски долара и за членовете на ЕС.Sorry.

---

Ако портиерът на входа на казиното ви каже: 'Страхувам се, че не мога да Ви допусна в игралния салон в това облекло, сър' - това не означава, че след като си сложите вратовръзка чиповете ще са ви безплатни.

July

Няма коментари:

Публикуване на коментар