вторник, 5 декември 2000 г.

US Box Office: На западния фронт нищо ново, ама идва другата седмица

След като три седмици подред си говорим, как нещо се случва зад океана, дойде време да кажем и крилатата фраза ‘На западния фронт нищо ново’, т.е колкото и да e странно класирането на първите пет места е същото както през миналата седмица.

С две думи казано гринч-манията продължи, а Джим Кери вече донесе на продуцентите си сумата от 172 млн. $. ‘Далматинците’ запазиха втората си позиция, а бате Арни отстъпи с още едно място назад, изпреварен от ‘Мъже на честта’. Рядко се случва филм излязъл 10 дни по-рано от друг да се върне с едномясто по-нагоре, от филм, чиято премиера е била с по-късна дата. Да, ама се случи и въпреки факта, че ‘Мъже на честта’ се прожектира в близо 300 киносалона по-малко от ‘Шестият ден’. Всички задокеански кино-критици, в това число и аз, нищо че живея ‘малко, ама малко’ по на изток сме на мнение, че както е тръгнало ‘Шестият ден’ може да не успее да покрие и бюджета си. Трагедия за цялото варварско войнство.

Както Ви обещахме миналия път ето и подробностите около ‘Unbreakable’ , който запази втората си позиция в чарта.

Вече казахме, че това е втората съвместна работа както на Брус Уилис със Шималиян, както и втората за актьра със Самюъл Л. Джаксън. Историята на филма е колкото трилър, толкова съспенс, както и щипка магическа реалност и драма взети заедно около битието на човек, претърпял и единствен оцелял след свирепа железопътна катастрофа. Можем ли да бъдем пречупени, това е основният въпрос на сценариста и режисьора Шималиян. Брус Уилис се навива да участва във филма още след първото позвъняване от страна на Шималиян. По-интересно е привличането на Джаксън за каузата. Пишейки сценария Шималиън изгражда образа на Илайджа, като режисьорът вижда в ролята само и единствено Джаксън. Въпросът е след написването на сценария, как да се убеди актьора да участва. И тогава идва на дневен ред провидението, или късмета, или съвпадението, както твърди самият Шималиян. Късно през нощта ми звънна Уилис, за да уточним някакви дребни детайли по сценария: ‘След като навлязох в подробностите по сценария си мисля, че намерих някой, който е заинтересован да участва в проекта и по-точно да изиграе ролята на Илайджа’-говореше Уилис. Без да го изчакам да свърши, казах, че имам предвид Сам Джаксън. Последва 10-секундно мълчание и Уилис продължи: ‘От къде знаеш, че той седи тук на метър от мен’.

Съвпадение, провидение, както и да е ‘Unbreakable’ е факт, а в поддържаща роля като съпруга на екранния герой на Уилис е половинката на Шон Пен Робин Райт Пен.

Ако можем да говорим за нещо ново на западния фронт, то това е липсата на нови заглавия сред първите десет в чарта.
Странно.

Не забравяйте обаче, че идва 8 декември (нищо че там студентите си празнуват всеки ден, особено ако учат я в Принстън, я в Йеил-тате има парички, имам и аз и т.н), когато цели пет филма ще се опитат да свалят ‘Грин-ча’ от върха. А, ето и малко за по-любопитните. Един от потенциалните кандидати за това е ‘Proof Of Life’ .

След като толкова време споделят кревата заедно Мег Райън и Ръсел Кроу успяха да се уредят за снимките на съвместен филм. Режисьорската палка е в ръцете на Тейлър Хакфорд, прочул се с ‘Адвокат на дявола’. Историята, както казва самият режисьор се върти около нов бизнес, наречен ‘преговори за освобождаване на заложници’. Сниман в Еквадор, Полша и Англия, филмът проследява историята на човек (Дейвид Морс от Зеленият път), строящ язовир в Южна Америка, който разбира се е ………. Неговата съпруга Мег Райън се влюбва в индивида, дошъл да помогне, в изпълнението на Кроу (то същото стана и на снимачната площадка, откъдето тръгна и аферата Райън-Кроу, в резултат на което Мег зарязя Денис Куейд и в бъдеще ще трябва да си уголеми бюста, защото Ръсел ги обичал по-цицорести). Хонорарът от 15 милиона долара за Райън би трябвало да е задоволил Кроу. Историята се базира на материал, прочетен от Тейлър Хакфорд в брой на списанието Vanity Fair от 1998 година.

Очаквайте през следващата седмица ще успеят ли Кроу-Райън да свалят Гринча от върха, къде се загуби източния крал Чоу Юн Фат и новинки за новия филм на Джеръми Айрънс по популярната игра ‘Dungeons and Dragons’

Carlos

Няма коментари:

Публикуване на коментар