вторник, 19 декември 2000 г.

Кино-новини: Награда и за Земекис

Носителят на Оскар режисьорът Робърт Земекис ще получи наградата на American Cinema Editors' filmmaker. Наградата, позната още като Златният Еди се връчва ежегодно за специални заслуги в развитието на кино-изкуството. Менторът на Земекис Стивън Спилбърг ще му връчи наградата в Бевърли хилс на 25 февруари 2001 година. Предишните носители на наградата са светила от ранга на Мартин Скорсезе и Франсис Форд Копола.

Стив Мартин ще води Оскарите
Майтап няма!. Най-после избраха водещ на гала-вечерта на годината и той се казва Стив Мартин. Комикът е приел нелеката задача да замести светилото Били Кристъл и в края на март ще застане под светлината на прожекторите. Очаквайте играта на Why Bulgaria за Оскарите, и се оглеждайте. Нашите фаворити, имайки предвид американското мислене са ‘Ерин Брокович’ и ‘Гладиатор’. Първият носител на Оскар вече е ясен ‘Тигърът и Дракона’ на Анг Лий за най-добър чуждестранен (неанглоезичен) филм. Басираме се на каса Абсолют. Vorbis приемаш ли залога?

Ню Йоркските критици раздават награди
След като Лос Анджелоските им събратя обявиха ‘Тигърът и Дракона’ за № 1 на годината, колегите им от Голямата ябълка не закъсняха. Техният фаворит е ‘Трафик’ на Стивън Содърбърг, прочул се със ‘Секс, лъжи и видео’, ‘Ерин Брокович’ и т.н. За феновете на Why Bulgaria, ето още едно предложение за Оскари, на което може да заложите. За филма с участието на Майкъл Дъглас и новата му съпруга Зита-Джоунс ще говорим допълнително в US Box Office-страничките ни. Том Хенкс получи наградата за най-добър актьор в ‘Cast Away’ (дали не се задава номинация за трета златна статуетка), а Лора Лини за най-добра актриса в ‘You Can Count On Me’. Бенисио Дел Торо, който щастливците помнят като Франки Четирите Пръста от ‘Гепи’ обра приза за най-добра второстепенна мъжка роля, пак в ‘Трафик’. Официално наградите на образуваната през 1935 година гилдия ще бъдат връчени на 14 януари.

Никълъс Кейдж и той с награда
Явно коледния и новогодишен урожай (това не беше ли името на руската водка от ‘Някои особености на руския национален риболов’) за звездите продължава. То не свършиха ли тези награди? Следващият в списъка е Никълъс Кейдж. Племенникът на Копола ще получи Charles A. Crain Desert Palm Award на 13 януари 2001 година в рамките на Nortel Networks Palm Springs International Film Festival. Предишни носители на наградата са Джон Траволта, Ричард Драйфус и Сюзън Сарандън.

Ръсел Кроу – Топ ентъртейнър на годината
Любимото ни списание Entertainment Weekly обяви топ-ентъртейнъра на 2000 година и той се казва Ръсел Кроу. 36-годишният гладиатор, който докара бившия съпруг на Мег Райън Денис Куейд до нервна криза заяви: ‘Не знам как се получава. Нямам никакви правила. Всяка работа, която приема е съвършено различна, както и всяка една роля. Научил съм се през годините да не критикувам работата си. Оставям това на другите’.

Поредната мегаломания на Оливър Стоун
Нямаше да бъде другояче. Легендата Оливър Стоун планира поредната си епика. Тя ще вършее из атентата срещу бившия американски президент Роналд Рейгън през 1981 година. След като засне ‘Никсън’ и ‘JFK’, Стоун ще започне снимките на филма, под заглавие ‘The Day Reagan Got Shot’ през идния месец. За ролята на Рейгън се спряга бившият командир на Рамбо Ричард Крена. Холънд Тейлър е била предпочетена за ролята на Нанси Рейгън, а Ричард Драйфус за ролята на Александър Хейг. През 1981 година Рейгън бе повален в гърдите от Джон Хинкли Джуниър, а секретарят му Джеймс Брейди бе сериозно ранен.

Осведомителна агенция ‘Any Given Thursday’

Carlos

Няма коментари:

Публикуване на коментар