понеделник, 11 декември 2000 г.

Музикални новини: Награждават Тито Пуенте посмъртно

Кубинската легенда Тито Пуенте, който почина през месец април тази година на 77 години ще бъде награден посмъртно. Наградата ще бъде получена от семейството му на благотворителна вечер в края на тази седмица. Галата е организирана от нюйорския клон на Звукозаписната академия на Щатите. Освен Пуенте другите отличени на 2000 Heroes Award са Б.Б. Кинг, Даяна Рос, продуцента Фил Рамоун и актрисата Бернадет Питърс. Наградата ще бъде връчена от актьора Арман Асанте, който игра ролята на Тито Пуенте в ‘Кралете на мамбото’.

Групари съдят MCY.com
Окръжният съд на Лос Анжелос отхвърли иска на Ози Озбърн и Озбърн мениджмънт за временни рестрикции срещу MCY.com да не излъчва ‘Ozzfest 2000’ по системата ‘плащаш за да гледаш’. Искът бе заведен през ноември от Озбърн и групите Пантера, Годсмак, Метъдс ъх Мейхем и др срещу желанието на сайта да предава пряко феста без да заплати за това нужните роялтийс на музикантите. Съдиите решиха, че сайтът има законните права да влезе в договорни отношения с Webcast and DirecTV и да предава събитието на живо по Интернет.

Еминем – артист на годината
Списание ‘Spin’ (не го бъркайте с популярния вирус) избра за артист на годината Еминем. Парчето ‘The Real Slim Shady’ от последния албум на рапъра ‘The Marshall Mathers LP’ обра приза за парче на годината. За група на годината бяха обявени Radiohead с албума им ‘Kid A’.

Белинда Карлайл позира за Playboy
Фронтменката на групата Go-Go белинда Карлайл, която навремето стопляше войнишките ми нощи с онова ‘Ой Ла Луна, Ла Луна’ се реши да позира за Playboy на 42 години. Не, че има лошо. Новината бе съобщена от списанието New Yorker. Говорител на Карлайл не потвърди новината, но и не отрече новината, но заяви, че Списанието преследва неговата подопечна от години. От първият албум на Go-Go ни делят цели 15 години. Търси си броя на Playboy. Помогнете ми, нищо, че отдавна не съм ин ди арми.

40 милиона долара подарък
Фамилията, която е собственик на Enterprise Rent-A-Car е предложила на Симфоничният оркестър на Сейнт Луис (основан преди 120 години) награда от 40 милиона долара. Това ‘чудо’ е най-големият подарък за всички времена, правен някога на амиракански оркестър. Предложението е направено от Джак Тейлър. Компанията, чието седалище е в Сейнт Луис е основана през 1957 година и е най-голямата в Америка за отдаване на коли под наем. В цял свят думата ‘рент-а-кар’, както е и името на компанията се е наложила като синоним на тази дейност.

Нова Година на Таймс Скуейър
Групите Vertical Horizon, the Bangles и KISS са последните, които бяха добавени в списъка на ‘Dick Clark's Primetime New Year Rockin' Eve’. Шоуто, за което се очакват между 300 000 и 400 000 посетители на Таймс Скуейър, ще бъде предавано по ABC. Другите участници засега са Third Eye Blind, 'N Sync, Jessica Simpson, the Baha Men, Boyz II Men, Lonestar, 98 Degrees and KC и Sunshine Band.

Осведомителна агенция ‘Any Given Thursday’

Carlos

Няма коментари:

Публикуване на коментар