понеделник, 11 декември 2000 г.

Кино-новини: Обявиха номинациите за People's Choice Awards

Мел Гибсън, Дензъл Уошингтън и Том Хенкс водят в номинациите за наградите на публиката. ‘Патриотът’, ‘Помни титаните’ и ‘Зеленият път’ окупираха номинациите за тазгодишните награди. В телевизионните поредици водят шоутата на Бети Мидлър, Джина Дейвис и Келси Грамър. 27-мото раздаване на наградите ще се състои в Пасадена Сивик Аудиториум на 7 януари следващата година. Анонсирането на номинациите бе обявено от Галъп Интернешънъл, без да бъде съобщено колко зрители са гласували. People's Choice Awards е част от зрелищата, които очакват в Америка до края на март следващата година. Другите ‘циркове’ са American Music Awards (Американските Музикални Награди), Golden Globes (Златните глобуси) и Academy Awards (Оскарите).

Тони Къртис с награда за цялостно творчество
Ветеранът Тони Къртис получи наградата за цялостно творчество на международния филмов фестивал CineVegas. Къртис е първият носител на наградата Marquee. Връчването се е състояло в казиното на хотел Paris Las Vegas. Къртис, който от 50 години е на екрана, проби в киното с култовия филм с участието на Мерилин Монро ‘Някои го предпочитат горещо’. Ние също, особено ако става дума за ‘русата богиня’.

Задават се наградите на режисьорската гилдия на Америка
В Ню Йорк ще бъдат връчени ежегодните награди на режисьорската гилдия на Америка. Събитието ще се състои в балната зала на хотел Гранд Хаят. Наградите ще бъдат връчвани от Том Круз, Гуинет Полтроу, Шърли Маклейн и Сигърни Уивър. Основната цел на наградите е награждаването на индивидуалности (хора, де, както обичат да се изразяват янките) и организации с голям принос за развитието на американската култура, киноизкуство и телевизия. Водещ на вечерта ще е прочутата лесбийка Елън Де Дженеръс.

Т3 идва или не?
Както предположихме в ‘Пуйките останаха неизядени …..’, Арни трябва да се насочи към терминатор-чето за да очаква хит. И стана. Слуховете твърдят, че се е разгоряла истинска борба сред жените в Холивуд, кой да се изправи срещу австрий-чето. Първите клюки бяха, че това ще е Чайна, световно известната състезателка по кеч. Последните съобщения номинират датската гърла Фамке Янсен, която изгря като Ксения Онатоп, в ‘Златното око’, коварното руско оръжие в серията на Бонд. През тази година Янсен се появи и в ‘Х-мен’

Били Кристъл няма да води Оскарите
Най-големият хост за всички времена на Оскарите актьорът Били Кристъл няма да води наградите през март идната година. Е, те това ме натъжи. Били Кристъл, който нашумя навремето с емблематичния ‘Когато Хари срещна Сали’, заяви пред Fox News, че е твърде зает и ние трябва да го разберем. А как да го направим, след като още си спомням конят на сцената (по случай ‘Танцуващият с вълци’), количката на Ханибал Лектър или скечовете с ‘Титаник’ и ‘Междузвездни войни’. Актьорът допълни, че към 22 март, когато ще се раздават наградите, той ще завършва снимките на новия си филм (‘America's Sweethearts’ с Джулия Робъртс и Катрин Зита-Джоунс Може Би Вече и Дъглас). Според социологическите проучвания Кристъл, който е водил седем пъти церемонията е с най-високия рейтинг. Самият Кристъл е предложил за свой заместник Джим Кери (леле мале, дръжте се,простотията идва!!) или в краен случай Джей Лено или Дейвид Летърман.

Джулия Робъртс – трета по влиятелност.
Всяка година американското списание Hollywood Reporter прави листа на Най-Влиятелните В Киното. За първи път в нейната история в челната тройка е жена и тя е Джулия Робъртс. Както заяви Кристи Грос, специалният редактор на списанието, Робъртс е единствената жена, която има възможността да направи от един проект печеливша сделка. В това няма и съмнение, предвид 20-те милиона долара, които звездата получи за ‘Ерин Брокович’ и които я направиха най-добре платената актриса за всички времена. За втора поредна година листата на най-влиятелните, т.е Тези Дето Го Могат се води от изпълнителният директор на Парамаунт Пикчърс Шери Лансинг.

Кърк Дъглас с награда за цялостно творчество
Колко от Вас знаят истинското име на Най-Прочутата Брадичка В Историята На Киното Кърк Дъглас – Исур Даниелович Демски (няма майтап!!). както и да е, през следващата година на Международният Берлински Филмов Фестивал, Дъглас ще получи ‘Златна мечка’ за цялостно творчество. Организаторите заявиха, че 83-годишният актьор е най-големият пример за квинтесенцията на пионерския дух и индивидуализма на Америка.

Осведомителна агенция ‘Any Given Thursday’

Carlos

Няма коментари:

Публикуване на коментар