вторник, 3 април 2001 г.

Кино-новини: Нов трилър на Кроненбърг

Дейвид Кроненберг, култовият режисьор на ‘Мухата’, ‘Нещото’ и ‘Мъглата’, отново е на линия. Новият психологически трилър ще носи заглавието ‘Паяк’. Снимките за филма трябва да започнат през юни-юли в Англия и Торонто. Бюджетът на филма е сравнително малък, да не кажа ‘смешен’ и е в рамките на 10 милиона долара. Сценарият е по едноименната новела от 1991 година. В главна роля се очаква да бъде Рей Файнс. Историята разказва за самотен мъж, който е докаран до лудост, опитвайки се да разбере мистериозното си минало и причините за смъртта на майка си. Кроненбърг винаги е бил труден за разбиране.

Джулиет Люис срещу Дженифър Лопес
Майкъл Аптед ще е режисьор на новата продукция на Columbia Pictures ‘Стига’. Главните женски роли са поверени на Дженифър Лопес и Джулиет Люис. Снимачният период е започнал на 12 март тази година. Историята разказва за знойна жена (Лопес разбира се ...), която се е омъжила за човекът на мечтите си, но разбира че той е ...... След неуспешен опит да го напусне, тя взима дъщеря си и ..... си дига гълъбите. Люис е в ролята на колежка-сервитьорка на Лопес и й партнира в несподелените женски откровения относно домашното насилие. Като фабула звучи тъпо, но Лопес никога не е била ...... най-малкото безинтересна.

Трета серия на одатата на глупостта, наречена ‘Остин Пауърс’
Компанията New Line Cinema продължава да залага на британското шпионо-посмешище Остин Пауърс. Майк Майърс отново ще влезе в ролята на най-големият таен агент на кралицата след Джеймс Бонд. Предвижда се в третата серия да има и пътуване във времето .........олеле!

Джеймс Камерън с нов договор за 20th Century Fox
Режисьорът на ‘Титаник’, ‘Прищълците’ и ‘Терминатор’ подписа нов петгодишен договор с 20th Century Fox. Контрактът е сключен между Fox и компанията на Камерън Lightstorm Entertainment. Режисьорът заяви по този повод: ‘Имам 16-годишно приятелство с Fox и не смятам да го прекъсвам. Нямам нищо против фанфарите на Fox да продължат да анонсират филмите ми’. Един от първите проекти, които ще излязат под егидата на новия договор е продължението на ‘Истински лъжи’ с Джейми Лий Къртис и бате Арни.

Грета Гарбо с нов паметник
Шведската легенда се сдоби с нов бронзов бюст. Бюстът е изваян върху фасадата на блока, където Гарбо е била родена. В средата на 1990 година асоциация на жителите на кооперацията закупува бюст от шведския скулптор Ян-Ерик Бьоерк. Общинският съвет обаче взема решение, че бюстът не прилича на шведската легенда и нарежда той да бъде свален от фасадата. Новият бюст е направен от немската художничка Юлия Ебле, но и той не се харесва на общинарите. Жителите на кооперацията обаче полагат бюста, изтъквайки факта, че сградата е частна собственост и общината няма право да се меси, както заявява говорителят на асоциацията Рене Салстрьом .

И Duke Nukem на големия екран
След като кака Лара Крофт е на път да щурмува киносалоните в средата на тази година, римейковете по популярни компютърни игри са едно от желаните неща в киноиндустрията. Dimension Films, отговорни за независими продукции от ранга на трите ‘Писък’ са в напреднали разговори с Threshold Entertainment за екранизирането на играта. Началото на снимките е планирано за пролетта на следващата година. Сценарият все още не е известен. Единствените подробности засега са, че Дюк ще трябва да изрушка космоса, отправяйки се на опасна мисия, за да спаси Земята от сблъсък с инвънземен кораб.

Милиардери, милиардери
Милиардерът Филип Аншутц (познайте произхода му без да четете фамилията) е направил поредната стъпка по изкупуването на контрола върху веригата Regal Cinemas, която е най-голямата частна верига киносалони в Щатите. През миналата седмица Аншутц и партньорите му от Oaktree Capital Management са направили оферта в размер на 1,1 милиарда долара за закупуването на Regal Cinemas. Веригата притежава 4 069 киносалона в 335 града на САЩ. Regal Cinemas са били закупени през 1998 година от даласки консорциум между Kohlberg Kravis Roberts и Hicks, Muse, Tate and Furst. Цената на сделката тогава е била 1,5 милиарда долара. Към настоящия момент обаче консорциума има неизплатени дългове по заема от 1,8 милиарда долара, който е послужил за плащането на цената по сделката.

Осведомителна агенция ‘Any Given Thursday’

Carlos

Няма коментари:

Публикуване на коментар