четвъртък, 19 април 2001 г.

Музикални новини: Битълсче с нова къща

Пол Макартни си купи нов дом за скромната сума от 4 милиона долара. Къщата е във френски стил и се намира в Холивуд Хилс. По-интересното е, че предишния собственик е бил ........... изгората на Кобейн Къртни Лав, която на свой ред е била закупила 4 700 квадратовото именийце от Елън Де Дженеръс. Докато Линда бе между живите Макартни предпочиташе да обитава дома си в Англия и ранчото си в Тусон. Преди да бъде извършена продажбата бившият битълс наемаше къщата от Къртни, която на свой ред си закупи апартамент в Ню Йорк за 2,8 милиона долара.

Легенди-блусари в Залата на славата
Мъди Уотърс, Джон Лий Хуукър, Джери Лий Луис и Джеймс Блякууд бяха приети в Mississippi Musicians Hall of Fame.
Поклон пред гигантите на черната музика!!!!
Който не се е докоснал до тяхната музика да се сърди на себе си.

Били Боб Торнтън ще вади албум
Съпругът на Анджелина Джоли и носителят на Оскар Били Боб Торнтън заяви, че планира да издаде кънтри албум с музика, която той обича и свири за кеф. ‘Аз наистина обичам музиката. И наистина ми пука за нея. Мисля, че всички ще харесат нещата, които съм написал и то на един дъх’. Торнтън смята да издаде албума през лятото и да тръгне на турне, където спешъл-гест ще бъде кънтри звездата Дуайт Йокъм, който участва в отличения с Оскар за най-оригинален сценарий филм на Торнтън ‘Sling Blade’.

26 април - Billboard Latin Music Awards
За втори път ще се проведат Billboard Latin Music Awards, най-значимото награждаване в света на латинската музика. И ако през миналата година първите такива награди преминаха под надслова ‘Всичко за Сантана и Supernatural’, тази година ще е далеч по-интересно. До момента е потвърдено участието на Глория Естефан, Хулио Иглесиас, Талия и Алехандро Фернандес. Шоуто ще се проведе в Miami's Jackie Gleason Theater и ще може да бъде наблюдавано по Telemundo Network. Освен изброените по-горе звезди на шоуто ще присъстват и Хуан Луис Герера, Мелина Леон, Паулина Рубио, Карлос Вивес, Джон Секада, Тито Ниевес и Селия Круз. Церемонията ще се води от ТВ-звездата Кандела Феро и актьора Хорхе Енрико Абело. С най-много номинации през тази година е групата Son By Four и Марк Антъни. Специалните награди за принос към латинската музика ще се връчат на Los Lobos и абсолютната легенда на перкусиите за всички времена Монго Сантамария.

R.E.M. ще са хедлайнъри на концерт в Лондон
На 29 април в Лондон на прочутия Трафалагар Скуейър ще се проведе концерта по повод на South Africa Day. Хедлайнъри на събитието ще бъдат R.E.M. Всички събрани средства от концерта ще отидат по сметките на the Nelson Mandela Children's Fund и the Prince's Trust organizations. Мандела лично ще присъства на събитието. Фронтменът на R.E.M Майкъл Стайп сподели за BBC Radio 1, че всички членове на групата са много горди с участието си в празниците за деня на Южна Африка, който преди 7 години провъзгласи Мандела за първия черен президент’. Участието на групата е едва третият им концерт от 1999 година насам след двата концерта в Бразилия през януари. 12-тият албум на R.E.M, наречен ‘Reveal’ ще се появи на музикалния пазар на 12 май. Другите участници в концерта са Корс, спайската Мел Б, Атомик Китън, Лейдисмит и други.

Джексън планира концерт в Гардън
Скоро Кралят на Попа ще празнува 30 години от началото на соловата си кариера. По повод повода Майкъл планира мегаконцерт за 7 септември, който ще се проведе в Меката на Ню Йорк Медисън Скуейър Гардън. Планираните от сега гости са Уитни Хюстън, Бритни Спиърс, Марк Антъни, Шаги, Джил Скот и 'N Sync. Концертът следва да е и събиране на Майкъл с братята му, с които той не е записвал от 80-те години. 42-годишният Джаксън е заявил ‘Много съм развълнуван от възможността да празнувам 30 години от началото на соловата ми кариера сред моите фенове. Планирам да направя лайв-изпълнение с братята ми на тази специална вечер’. Първият хит на легендарната група Джаксън Файв е излязъл през 1969 година, докато соловата кариера на Джако започва две години по-късно.

Мади и Бритни за Линда
Мадона, Бритни Спиърс, Арт Гарфънкъл, Куин, Корс и Лени Кравитц, както и членовете на Уингс планират издаването на двоен диск in memoriam на Линда Макартни. По непотвърдени данни синът на Ленън Джулиан и синът на Стар Зак също ще се включат в записите. Постъпленията от продажбите ще отидат в полза the Women and Cancer charity.

Осведомителна агенция ‘Ahy Given Thursday’

Carlos

Няма коментари:

Публикуване на коментар