неделя, 1 април 2001 г.

Първи април за един по-добър свят

Новините от страната

След хайдушките сандвичи, МакДоналдс лансират ново меню, което се цели в необятната пазарна ниша на махмурлиите: шкембе чорба с много чесън. За покупката на две чорби получавате подарък – чаша зелев сок. Детско меню е също подновено – баничка във варианти с праз, сирене и тиква, с боза от шест.

Фолк-звездата Петра изгря на априлската корица на списание ‘Егоист’. Хищната хиена споделя бъдещите си творчески планове в интервю за елитното списание.

Депутатите дариха служебните си автомобили на домовете за сираци и възрастни хора в страната. ‘Ще пътувам с нощния влак’, пошегува се Юлия Берберян. ‘Следващата стъпка в рамките на този месец е да се откажем от половината пътувания в чужбина и със събраните средства да ремонтираме изцяло всички улици, отначало в столицата, а после и в други градове’, добави Йордан Соколов.

На спонтанен митинг пред Народното събрание днес столичани изразиха възхищението и уважението си към хората, които денонощно бдят за благото на народа. Пъстри плакати ‘Води ни, Партийо!’, ‘Надето, Ваньо и Мими – наши министри любими!’ и ‘Хей-хей, всеки лев - на Муравей!’ внасяха допълнително настроение в импровизираната демонстрация на всенародна любов.

На летище София днес бяха посрещнати първите два самолета с българи, завръщащи се от чужбина. ‘България ми предложи отлични условия за работа и развитие. Желая тук да разгръщам творческия си потенциал!’, сподели физикът Спиридон Погончев. Учени, икономисти, лекари, преподаватели, миячи на чинии, проститутки и Августин Пейчинов долетяха завинаги. ‘Ще превърнем ‘Българския Великден’ в константа’, добави още Погончев.

Сдружението на тъщите и свекървите излезе с прокламация за ненамеса във вътрешните работи. Членките на сдружението обявиха търпението, мълчанието и безропотното отглеждане на внуците за трите основни стожера на бъдещата си политика.

По покана на клуб ‘Четвъртък’ на едноседмично концертно турне в страната ще пристигнат Buena Vista Social Club.

Новините от чужбина

Албанците прибраха единствения си танк и се покриха в бункерите си. Ибрахим Ругова заяви, че се е уморил от борбата и ще се отдаде на сладкарство и производство на боза в родното си село.

Ликвидирана е военната промишленост в САЩ. Конгресът гласува военните заводи да се преоборудват и специализират в производството на продукция за бита - кюнци, гвоздеи, капани за мишки и поцинковани кофи. Като консултанти са поканени специалисти от Източна Европа. В делегацията е включена голяма група български експерти от Вазовските заводи.

Бриджит Бардо се пребори за опазването на кафявите мечки в Европа, Стинг спря завинаги изсичането на екваториалните гори, британските поп-изпълнители най-после събраха достатъчно средства да премахнат глада в световен мащаб, а Род Стюърд обеща вече никога да не пее.

Ако можеше всеки ден да е първи април и никога да не умират илюзиите!

Nadie

Няма коментари:

Публикуване на коментар