петък, 6 април 2001 г.

Кино - новини: Продължава раздаването на награди

Скъпи ми Лектър, специално за теб, вече ще внимавам, за да нямаш поводи за писане на ‘Уух резил’. И ние сме хора и ние грешим. Добре, че хора като теб четат и знаят. Така, че ето я и новата порция новини.

Нов филм по Гришам
Най-неочаквано в следващия филм по Гришам няма да има адвокати. Разгеле. Историята ще е ориентирана към семейното мууви и към бейзбола в така наречената Little League. Това е било съобщено от самия Гришам в едноименния бейзболен музей. Снимките на филма, който се нарича ‘Мики’, ще започнат следващия месец във Вирджиния. Гришам е написал сценария и ще е продуцент на филма. В главната роля е Хари Коник Джуниър.

Ашли Джъд ще е новата Catwoman
Най-после изборът за новата Жена-Котка привърши и тя е Ашли Джъд. Филмът от франчайза на Warner Bros ще бъде заснет от режисьора Дарън Аронофски, който се прочу по време на Оскарите с филма си ‘Реквием за една мечта’. Брад Пит също е в преговори, независимо, че в момента работи по новия филм на Стивън Содърбърг ‘Ocean's Eleven’, заедно с Джулия Робъртс и Джордж Клууни. Междувременно режисьорът Боаз Якън работи по друг филм свързан с прилепа-отмъстител, в който се разказва за заместника на Батман. Първоначалното заглавие на филма е от тъпо по тъпо ‘Batman Beyond’.

Хю Грант – зъл
Ей това не е за вярване! Хю Грант ще загърби имиджа си на Mr. Nice Guy. Филмът е със заглавие ‘Bridget Jones' Diary’ по едноименната новела на Хелън Филдинг. Грант подчерта в едно от последните си интервюта, че е истинско облекчение за него да получи някаква друга роля, без стандартните парфюмерийни изпълнения. ‘Направих прекалено много роли на добри и приятни момчета през последните няколко години. Дойде ми до гуша. Мисля, че и на всички останали им дойде до гуша’. Сценарист на филма е добре познатият Ричард Къртис, който беше и зад ръкописите на ‘Четири сватби и едно погребение’ и ‘Нотинг Хил’. Освен Грант другото известно име в продукцията е Рене Зелъгуеър.

Фестивалът в Кан идва
В периода 9-18 май ще се проведе 54-тия кинофестивал в Кан. Че къде другаде? Няма да е в Ка-спича-н. От сега е ясно, че сред главните фаворити за Златната палма ще са новият филм на братя Коен ‘The Barber Movie’ (Бръснарски филм, Филм за бръснаря или .........), ‘C.Q.’ на Роман Копола, ‘Human Nature’ на Майкъл Годри, ‘The Pledge’ на Шон Пен и внимание ....... новата мистерия на Дейвид Линч ‘Mulholland Drive’ (заглавието поразително прилича на излезлия преди години ‘Mulholland Falls’ с Ник Нолти, Чаз Палминтери и Майкъл Мадсен).

И още награди
Оскарите останаха в миналото, но американците продължат усилено да се награждават. В сряда ‘Трафик’ получи поредното си признание. На филма беше присъдена Prism Award за най-реалистичен портрет на търговията с наркотици, алкохол или тютюн през изминалата година. Върхът, запомнете Prism Award, аз поне чух за тези награди за първи път. Тези награди се разадават по повод на превантивната програма на американското правителство за борба с търговията на наркотици, нелегален алкохол и цигари сред подрастващите. Те се връчват всяка година от Entertainment Industries Council в сътрудничество с Robert Wood Johnson Foundation и National Institute on Drug Abuse/National Institutes of Health.
От друга страна ‘X-Men’ беше номиниран за 10 Saturn Awards от Академията за фантастично, фентъзи и хорор-кино. 27-мото поред раздаване на тези награди ще се състои на 12 юни в Park Hyatt Hotel в град Сенчъри (това пък къде е?). Във втората колона номинирани с по осем шанса за успех се водят от ‘Тигър и Дракон’ и ....... гринч-а разбира се, докато ‘Гладиатор’ е само със седем номинации. Какво правят Анг Лий и историческата сага в награди за фантастика и ужасии, само американците си знаят. От телевизионните продукции най-напред с материала е ‘Бъфи-ловкинята на вампири’ (женският род на ловец би трябвало да е или ‘ловкиня’ или ‘на ловеца женската половинка’).

Том Хенкс дари 125 000 долара
След като не успя с Оскарите Хенкс го обърна на дарителство. Горепосочената сума бе дарена на Skyline High School, където през 1974 година актьора е бил гимназист. Дарението, което е направено преди три седмици, ще помогне за поправката на осветителната система на ‘38-годишната зала’, която е една от забележителностите на Оуклънд. Очаква се повторното отваряне да се състои през 2002 година, като Том Хенкс ще присъства ъф корс. Хенкс е поискал залата да бъде кръстена на името на Райли Фарнсуърт, пенсиониран учител по драма, който беше споменат от актьора и в речта му през 1993 година при приемането на първия му Оскар.

Осведомителна агенция ‘Any Given Thursday’

Carlos

Няма коментари:

Публикуване на коментар