вторник, 3 април 2001 г.

US Box Office: weekend за Бандерас, Родригес и Карлос

Роберто Родригес

За Бандерас и Родригес след малко, да почнем с ... Е как кой е Карлос? Ами човекът, който още преди седмица посочи филма, който ще прибере най-много парички този път - Spy Kids. Филмовият гуру на (Why)Bulgaria, който оплеска предсказанията за Оскарите и ме остави с една изпита бутилка гроздова по-малко, който заради това щеше да бъде заточен някъде в полярния кръг, ама му се размина само със спиране на публичните изяви за една седмица ... накратко: човекът, който води тази колонка, ама не и този път. А сега за другите две испански имена.

Пет години след последния им общ филм Антонио Бандерас и Роберто Родригес превзеха чарта със Spy Kids. И как няма - когато режисьор (сценарист, продуцент ... и какво ли още не) е Родригес, а в главната роля - Бандерас, стават неща като Desperado и 'Четири стаи'. (е, сега продуцент не е Родригес, а жена му - все тая). Дебютният си филм El Mariachi Родригес режисира, снима, смесва и там каквото се прави с един филм за ... $7000 ! (Толкова му трябвали на човека, като бил на 24). Columbia Pictures наливат $220,000 и вадят от филма два милона в зелено. Браво! С което Родригес става цар на нискобюджетните филми. След като става известен (и къде-къде по-добре платен) с 'Десперадо', Родригес прави с Тарантино (една от) 'Четирите стаи' и From Dusk Till Dawn, въобще ... човекът си има стил, има си хора, които си работи (да спомена и Залма Хайек, Харви Кайтел и Джордж Клуни) и си прави филми за кеф, пък парите сами си идват.

Ама се отплеснах! Дай за филма - Антонио Бандерас и Карла Гугино са двама шпиони, които едно време са работили за различни разузнавания, ама после се оттеглят и ... създават семейство. Обаче пак ги извикват на мисия и се налага децата им да ги спасяват, че и Света барабар с тях. (филмът се води 'фемили', подходящ за деца над 6 подини!) Добавяме разни 'джаджички', виртуални реалности, екшън, чудеса от храброст ... и не се чудим повече защо американците са дали $27 млн. за три дни (това само за билети, без пуканките, хамбургерите и диетичната кола).

Другите нови предложения се класираха както следва - Someone Like You втори, Tomcats четвърти. Малко повече за тях - няма да има, защото след две седмици ще са там, където сега е 'Мексиканецът' - десети. (Търсете ги след време на видео :-) Всичко останало слиза с две-три места надолу - лидерът от миналата седмица Heartbreakers на трето, следват по реда си The Brothers, Enemy At The Gates, Exit Wounds.

В дъното са 'Тигърът и Драконът' и 'Трафик' - с по четири Оскара, за четири месеца направиха по $114 милиона и май нямат шанс за още една седмица сред първите 10. Задават се адашките Пенелопе - Круз и Ан Милър, едната с Джони Деп в 'Blow', другата с Морган Фрийман в 'Along Came a Spider' и ще видим дали ще "издухат" Spy Kids от мястото му. И двата филма са с (R) - насилие, лоши думички, секс, наркотици ... така че аз съм за семейното кино и Бандерас.

July

Няма коментари:

Публикуване на коментар