вторник, 24 април 2001 г.

За рекламата в Интернет


Вие платихте ли си тока?
Вчера говоря с един приятел и той ми разправя: "А бе, вие кога ще започнете да слагате реклами в WhyBG? Е, имате там един бутон на НЕК, ама той е само за пиниз... Ей, като стана дума за НЕК, да ходя да си платя тока."

Non-commercial, non-commercial, ама НЕК да почерпят, че им помагаме да си събират вземанията. А другите да вземат пример от тях - публично обявяваме, че предлагаме рекламни места. Очаквайте скоро рекламни банери на БТК, ВиК, Топлофикация, 'Мобилтел' (ех, да уредим 'Мобилтел' за рекламодател ...)

Основната идея на WhyBG, че сме non-commercial, няма да се промени, защото ще работим изключително на бартер. В момента преговаряме със 'Загорка' и 'Винпром Дамяница', а в петък ще пътувам за Ловеч, да видим какво ще решат от маркетинг-отдела на местния месокомбинат. Междувременно се наложи да спра да пуша Parliament и да мина на Victory, заради 'Благоевград БТ'.

Пред финализиране са договорите със 'Златни пясъци' и 'Слънчев бряг' за периода от 1 юли до 31 август. Поради естеството на WhyBulgaria се наложи да откажем рекламите на туроператорите от Турция, Гърция, Замбия, Зимбабве и Мозамбик.

Единственият по-значим проблем е в настъпващия предизборен период. Просто бартерът с някоя политическа партия (или коалиция) е много неясен - даваме рекламно пространство срещу ... какво?

July

Няма коментари:

Публикуване на коментар