четвъртък, 30 ноември 2000 г.

Музикални новини 29.11.2000

TheBeatles.com най-после в уеба
Най-после се появи и официален сайт на легендарната ливърпулска четворка. Тази седмица същият ще е възможен за браузване. Появявата на сайта е свързана и с издаването на Greatest Hits CD от EMI. Албумът ще съдържа 27 песни, всички от които са били № 1 в чартовете на Щатите и Обединеното кралство. Сайтът ще дава възможност за интерактивна връзка с всяка от тези песни. Например, ако посетителят кликне върху ‘I Wanna Hold Your Hand’, той ще може да направи разходка във времето на записването на парчето в Abbey Road Studios. Междувременно ABC ще излъчи двучасова програма за групата, наречена ‘The Beatles Revolution’. Независимо от това, че останалите трима живи членове на групата не са дали нови интервюта, филмът съдържа изказвания на Лени Кравитц, Кийт Ричардс, Стинг и Пийт Таунсънд. По същия повод се подготвя и филм на музикалния гигант VH1. Първият посетител на сайта вече е известен и той е един от основателите на Why Bulgaria, така че дерзай брато, защото най после и на твойто РС изгря слънчицето.

Елтън Джон живял на богато
53- годишнната поп-легенда се яви в съда по повод на образуваното от него дело срещу PricewaterhouseCoopers и бившия му менажер Андрю Хейдън, президент на John Reid Enterprises (дългогодишната мениджърска агенция на Елтън). Сумата на иска не бе оповестена. Адвокатите на защитата определиха Елтън Джон като особено щедър човек с много слаба информираност относно финансовите си дела. От показанията на Елтън Джон става ясно следното: ‘Аз не съм женен мъж. Обичам да пръскам пари’. Че кой не обича?. Истината е потресаваща. Месечните разходи на Елтън Джон са в размер на 2,15 млн. $, а само за 20-месечен период от 1996-1997 година певецът е изхарчил за ‘лични разходи’ 43 млн. $. Да му имам стандарта!

МTV и Excite@Home партньори
МTV и Excite@Home отвориха нов сайт в Интернет, който ще дава достъп до видео-клипове, новини и друго съдържане от ТВ-медията. Дебютирали миналата сряда фирмите дадоха възможност на 2,3 милиона потребители с dial-up връзка да използват по бърза връзка и по-добър звук и картина. От МTV и Excite@Home се надяват новата връзка да се отрази благоприятно най-вече на потребителите, които използват програмите на Napster and MP3.com. Петер Негулеску (познайте какъв му е корена с тази фамилия), вицепрезидент на Excite@Home заяви: ‘Опитваме се да доставим дългосрочни услуги на потребителите в техните домове и едно от тези неща е възможността да се слуша музика в интернет-пространството, същата да може да бъде даунлодвана и съхранявана’. Сделката дава възможност на музикалния гигант и на интернет-сайта да се преборят в дългосрочен мащаб за милиони потребители, показва изследване на ABN AMRO.

Рей Чалрз ще го награждават като тромпетист
Рей Чалрз ще бъде един от лауреатите на Turner Broadcasting's 2001 Trumpet Awards, които ще се проведат на 24 февруари следващата година в Атланта. Наградата, която ще бъде присъдена на Чарлз се казва ‘Живата легенда’. Церемонията по награждаването ще се води от джаз-певицата Дина Керъл. Наградите се раздават на видни афро-американци в областа на правосъдието, политиката и шоубизнеса.

Осведомителна агенция ‘Any Given Thursday’

Carlos

Няма коментари:

Публикуване на коментар