петък, 10 ноември 2000 г.

US Box Office: 06.11.2000

Ангелите на Чарли

Последната седмица ни предложи големи размествания в Американския бокс-офис. Както можеше да се очаква, суперпродукцията 'Ангелите на Чарли' се настани на първа позиция с внушителните 40, 5 млн.$ още през първия уикенд от появата си на белия екран. (най-добър първи уикенд за 2000 година от появата на 'Невъзможна мисия' на Ву и Круз). Звездите от ранга на Камерън Диаз, Дрю Баримор, Луси Лу и Бил Мъри успяха да вкарат американците в кината и да осигурят на 'Сони' значителни постъпления. От рекламните трейлъри на филма, адаптиран по популярния в Щатите сериал от 70-те години е ясно, че това е поредното доказателство за плосък сюжет и яки гърли, които трябва да спасят света. Първите отзиви са много екшън, смях и …….!. Нищо ново под слънцето, това е Америка, не й обръщайте внимание.

'Ангелите' изместиха от първата позиция яко закотвилата се четири седмици подред комедия на Юнивърсъл 'Запознай се с родителите', който вече нахвърли престижните 100 млн. $.

Особено любопитство предзвика появяването на продължението на 'Проклятието Блеър', чиято първа част стана най-гледания индипендънт-филм в света. Едва ли можем да кажем същото за България. Появата на 'Книгата на сенките', както е озаглавен филмът, лесно можеше да бъде предложена, предвид настъпването на първата версия на играта на световния компютърен пазар. Едва ли втората част ще постигне успеха на първата. Малко са примерите, в които продълженията изравняват или надминават оригинала си, а все пак не говорим за 'Кръстникът', 'Умирай трудно', 'Прищълецът' или 'Смъртоносно оръжие'.

Друг нов филм за седмицата е 'Lucky Numbers' с участието на Джон Траволта. Първите интервюта за 'Щастливи числа' ни донесоха, че това ще е поредното фиаско на Траволта за последните три години и хонорарът му от 20 млн. $ е абсолютно излишен. След провала с филмирането на 'Бойно поле Земя' на гуруто на Траволта, основателят на сциентологичната църква Л. Рон. Хабърд, актьорът нямаше нужда от нов такъв. Партньор на Траволта във филма е Лиза Кудроу, която години наред неуспешно се бори да излезе от сянката на героинята си от световноизвестния сериал 'Приятели'. В настоящия момент тази екранна двойка изглежда обречена на провал. Крайно време е Траволта да направи хит, ако не иска да прави компания на Костнър, който в интерес на истината започна да излиза от кризата. Или пък просто да звънне на Тарантино, който вече веднъж го извади от нафталина на 80-те години.

Очаквайте в следващия брой информация за 'Легендата за Багър Ванс' на Редфорд, 'Запознай се с родителите' и най-вече кой обра парите на янките за пуканките.

Осведомителна агенция 'Any Given Thursday'

Carlos

Няма коментари:

Публикуване на коментар