четвъртък, 30 ноември 2000 г.

Кино-новини: Предложиха ‘бачкане’ на Клинтън

Бил Клинтън няма от какво да се притеснява. Човекът осигури старините. Както съобщи Entertainment Weekly Американската асоциация за киноизкуство (която освен, аденето, пиенето и гледането на филми практикува и веднъж годишно дейността ‘раздаване на Оскари’) е предложила 1 млн. $ годишно възнаграждение на Клинтън след края на мандата му. Сегашният президент и изпълнителен член на асоциацията Джак Валенти опроверга новината, като заяви, че не е сигурен в това и че никой от членовете не може да предложи това, без да го уведоми. Ами това е от ясно по-ясно. Кой ще ти каже бе човек. Няма такъв дето да бута столчето на шефа си и да му ‘Дръж се и внимавай да не паднеш’. Говорителят на Клинтън Хари Томасон пък заяви, че президентът има много по-добри оферти и съвсем други планове, отколкото участие в асоциацията.

Робърт Редфорд замразява проект
Планираният Сънденс филмов център ще бъде замразен за момента, поради недостиг на средства. Инвестиционната групировка на Редфорд не успя да намери средства за завършването на обекта. Наетите към момента работници са освободени. Центърът следваше да се превърне в средище на независимите филмови творци, така както едноименния фестивал. Първоначалната идея е била за построяването на 7 големи сцени, които да отворят врати през пролетта на 2000 година. Всъщност, кога ли е имало пари за независимо кино?

Мадона на път да се омъжи за втори път
Мадона и филмовият режисьор Гай Ричи (вижте и ‘Гепи’) са на път да се оженят през следващата година. В интервю за британския таблоид The Sun, 42-годишната поп звезда заяви: ‘Ние сме много влюбени и това ми се струва нормално нещо. Гай ме попита, дали искам да се омъжа за него, и аз казах ‘да’, но той все още не е решил за себе си. На въпроса за кой месец се планира събитието Мадона отговори, че тя както и 10 години по младата си половинка са твърде заети в момента.

Странно решение за Спилбърг и компания
Компанията DreamWorks на еврейската общност Спилбърг, Катценбърг и Гефън реши да пусне отново на голям екран летният си хит ‘Гладиатор’. Какво ли не правят хората за пари. От тази сряда филмът ще може да бъде гледан отново на определени сцени Imax в Лос Анджелос, Ню Йорк, Чикаго, Атланта, Сан Франциско и Торонто. Продуцентите се надяват да изкарат някой друг долар, които да се присъдинят към изкараните с много пот на челото 185 млн. $ в Щатите и общо 440 млн. $ по целия свят. Решението е най-малко странно, предвид това, че от миналия вторник филмът се разпространява вече и на видеокасети и DVD.

Робърт Дауни Джуниър отново в кереча
Робърт Дауни Джуниър беше отново арестуван от полицията за притежание на наркотици. Издънката е само четири месеца след като беше освободен след като беше обвинен в същото деяние, което може да сложи край на актьорската му кариера. Анонимен доносник се обадил в полицията в събота и съобщил за купончето. След проверка на полицията в хотелската стая на звездата в Merv Griffin Resort, същият е бил заловен с порядъчно количество кокаин и амфетамини. Дауни е бил освободен още в неделя срещу 15 000 долара гаранция. Актьорът трябва да се яви в съд след 30 дни. Според Monday's Los Angeles Times е било заявено, че Дауни се чувства изключително изморен от насъбралото се напрежение на снимачна площадка на шоуто на Али Макбийл, за което работи вече 18 дни без почивка. Проблемите на Робърт Дауни с кокаин започнаха през 1996 година, като през 1998 година, същият заяви на съдията по едно от многото му дела: ‘зависимостта ми от дрогата е като пистолет, пъхнат в устата ми с пръст на спусъка, а аз обичам студенината на метала на оръжието’. Идиотско!!!

Осведомителна агенция ‘Any Given Thursday’

Carlos

Няма коментари:

Публикуване на коментар