вторник, 14 ноември 2000 г.

US Box Office: Пуканките пак ги изядоха и пак на същия филм

Американците винаги са ме удивлявали в упоритостта си да гледат постни екшънчета и слабоумни комедийки. За това не е и за учудване как 'Ангелите на Чарли' за втора седмица оглави US Box Office със спечелените 25 млн. $. Общият на приход 'ангелчетата' до момента възлезе на импозантната сума 75, 4 млн. $ и то само за две седмици. Както е тръгнало сме изправени пред поредния глуповат хит, по който американците си паднаха. Още повече както съобщихме последния път става дума и за римейк на популярен сериал от 70-години. Най-странното в случая е, че втори в класацията с 'едва' 18, 1 млн. $ остана новото предложение 'Малкият Ники' с Адам Сандлър (Щастливият Гилмор) и Харви Кайтел. Какво ли прави сериозен актьор от ранга на Кайтел с палячото Сандлър. Но както и да е. Най-после някоя по-голяма тъпотия да измести Сандлър от върха и то още в първата му седмица на голям екран.
Особено внимание заслужава дебютиралият директно на трето място в топа 'Мъже на честта' с Де Ниро и Куба Гуудинг Джуниър (Оскар за Джери Макгуайър). Спечелените 14 млн. $ се оказаха непосилни за останалия 6-та поредна седмица в топа 'Запознай се с родителите', който от своя страна събра общо 130, 3 млн. $. Общото впечатление от тазседмичния бокс-офис е, че печелившата карта е извадил Де Ниро. След миналогодишния успех на комедията 'Анализирай това' с Били Кристъл. 'Запознай се с родителите' е отново комедия на ситуациите, чиято основната движеща сила е едно предложение за женитба от страна на Бен Стилър. Ръката на булката, както пише в дебелите книги, следва да бъде поискана от бащата на булката. В този случай бащата е Де Ниро (на всичкото отгоре в ролята на бивш агент на ЦРУ) а пишман-младоженецът е Стилър. Представете си какво може да се получи в тази ситуация особено ако режисьорът преди това е оставил подписа си под гротеската 'Остин Пауърс'. Успехът на филма, както се коментира, се дължи на противодействието Де Ниро-Стилър, а явно че след като надхвърли 50-те Де Ниро взе да ниже и хит след хит. Самото присъствие на два филма с участието на този концептуален актьор в бокс-офиса си вече изненада, даже и за янките. Третото ново предложение за тази седмица 'Червената планета' се приземи на незавидното пето място с касов сбор от 9 млн. $, което си е чист провал предвид имената на Вал Килмър, Том Сайзмор и първото появяване на Кари Ан Мос от 'Матрицата' насам.
Както Why Bulgaria прогнозира 'Щастливите числа' на Траволта потънаха в небитието, докато драмата на Редфорд 'Легендата за Багър Ванс' остана в топа, макар и със скромни резултати. По принцип режисьорските филми на Редфорд винаги са били основна тема в менюто на критиците, но не и на зрителите. Спомнете си прекрасните 'Обикновени хора', 'И там тече река' или 'Повелителят на конете', който на път да се събере повече парици от видео отколкото от кино-разпространение. Историята на филма се върти около играч на голф (Мат Деймън) и неговият духовен гуру Багър Ванс (Уил Смит) със силната поддръжка на Шарлийз Терън (Адвокат на дявола) във времената, в които голфа бе повече развлечение и желание за победа, вместо широкопрокламирана медийна и комерсиална изява . Уил Смит, както твърди самият актьор, е приел ролята на Ванс със самото обаждане от страна на Редфорд, а и кой ли не би приел покана от Най-честните Сини Очи на Америка.

Очаквайте през следващата седмица 'червена' ли е 'Червената планета', мъж на честта ли е Робърт Де Ниро и ще утрепят ли 'ангелчета' за трети път янките.

Осведомителна агенция 'Any Given Thursday'

Carlos

Няма коментари:

Публикуване на коментар