петък, 10 ноември 2000 г.

Музикални новини: Уитни Хюстън и марихуаната

Образуваното срещу Уитни Хюстън дело за притежание на марихуана може да бъде прекратено, ако певицата се подложи на тримесечна терапия, която следва да завърши с положително становище от лекарски екип. Това бе съобщено от адвоката на Хюстън. На заседанието на районния съд в Кона (Хаваи) Хюстън не се появи. Тя бе представлявана от адвоката от Хонолулу Брук Харт и дузина адвокати от Ню Джърси, където и местоживеенето на звездата. Съдебното заседание бе реалното продължение на инцидента от 11 януари тази година, когато Хюстън бе задържана на международното летище Кийхол-Кона. След претърсване на пътниците за Сан Франциско Хюстън заедно със съпруга си Боби Браун бе уличена в притежание на марихуана. При негативен край на делото Хюстън може да бъде осъдена на 30 дни затвор и глоба от 1000 $. Местният съдия Джозеф Флорендо се е съгласил с аргументите на адвокатите на Хюстън да отложи следващото заседание за след три месеца и да даде срок за лечение на звездата. В случай на положителен изход от тази криза, досието на Хюстън ще остане чисто.

Listen.com ще купува Scour
Музикалният сайт Listen.com е изявил желание да изкупи компанията Scour за 5 млн. $, както и да придобие 500 000 акции на компанията от борсата. Scour, чието седалище е в Лос Анжелос, нашумя в Щатите предлагайки програма за 'шерване' на файлове и достъп до многобройни музикални и видео файлове, включително кино-реклами и пълнометражни филми. През юли тази година всички холивудски мейджър-студия подадоха искове в съда срещу Scour за нелицензиран достъп до продукти - интелектуална собственост, което доведе до банкрута на компанията. Предложението за изкупуване на Scour бе одобрено и от двата управителни съвета. Решението подлежи на одобрение и от U.S. Bankruptcy Court, базиран в Лос Анжелос. Хилари Розен, президент на Асоциацията на звукозаписната индустрия на САЩ, която се обедини с холивудските студия в съдебния процес срещу Scour, заяви, че решението на проблема с изкупуването следва да доведе до задължителната забрана на програмните продукти на Scour.

Спиърс в нова роля
19-годишното чудо на Америка Бритни Спиърс ще води церемонията по раздаване на 28-те Американски Музикални Награди. Събитието ще се проведе на 8 януари 2001 година в Шрайн Аудиториум (където се раздават Оскарите) в Лос Анжелос и ще бъде предавано пряко от АВС. Номинациите за наградите ще бъдат обявени на 13 ноември (Очаквайте пълният им списък и игра за всички маниаци - кой ще обере наградите?). Бритни ще бъде и най-младата водеща на Американските музикални награди от времето на Деби Гибсън, която през 1989 година хоства шоуто, подпомагана от Анита Бейкър, Род Стюърт и Кени Роджърс.

Мадона радва фенове
Мадона изпя няколко парчета и едноименният сингъл № 1 в Билбоард 'Music' на гала парти в клуба 'Роузланд' в Манхатън. Събитието се състоя в неделната вечер на 5 ноември. Полуделите фенове, спечелили безплатни билети от томбола на местно радио обсадиха звездата, която се появи в компанията на Донатела Версаче. Вечерта бе открита от Евърласт (станал популярен около Supernatural на Сантана) с парчета от новия му албум 'Eat At Whitey's'.

Напуснаха двама от изпълнителните директори на BMG.
Двама от изпълнителните директори на BMG Entertainment, част от немската мултимедия Bertelsmann AG подадоха оставки и напуснаха гиганта. На път е да се разрази голям скандал както в немските медии, така и на световния музикален пазар. Оставките на Дорнеман - председател и Щраус Целник - президент на CEO бяха подадени само седмица след шумно оповестеното партньоство с печално известната Napster за сътрудничество в областта на дистрибуцията на песни online. Говорителят на BMG Кийт Ийстбрук отрече в неделя връзката между двете събития. Томас Мидълхоф от Bertelsmann CEO прекара последната година в опити да преструктурира медийния гигант, докато дистрибуцията online бе ръководена от Андреас Шмидт, шеф на Bertelsmann's e-Commerce Group. Шмидт бе отговорен и за финализирането на сделката с Napster. След оставките на Дорнеман и Целник BMG ще има три управления за дистрибуция online: съдържание на информацията, медийни услуги и директни продажби с потребители.

Ню Йорк се готви за новия век
Рики Мартин, Бритни Спиърс, Беърнейкид Лейдис и 98 Дигрийс са поканени за участие в седмия поред концерт на нюйоркската радиостанция Z100. Събитието е наречено 'Jingle Ball 2000' и е предвидено да се състои в зала Медисън Скуейър Гардън на 14 декември. Средствата от всички продадени билети от Ticketmaster ще бъдат дарени. На миналогодишния Jingle Ball гости бяха Лени Кравитц, Дженифър Лопес и разбира се златното момче Рики.

Наградите на VH1
U2 и Кристина Агилера ще предвождат листата на изпълнителите на годишните музикални награди на гиганта VH1. Церемонията по раздаването е предвидена за 30 ноември в Лос Анжелос Шрайн Аудиториум (абе тези янки друга зала нямат ли?). Сред другите live участници са Ред Хот Чили Пепърс, Крийд и Бон Джови. Живото предаване на церемонията ще позволи за първи път на интернет-маниаците да гласуват online, да избират камера, от която да следят раздаването на наградите, както и да участват в интервютата със зведите, задавайки им въпроси в реално време. Гласуването ще се извършва до последната минута преди обявяването на конкретната награда. До момента са получени над 2 милиона гласа online.

Осведомителна агенция 'Ahy Given Thursday'

Carlos

Няма коментари:

Публикуване на коментар