понеделник, 27 ноември 2000 г.

Яденето - любовта на българина

‘Какво е спасило човечеството от гладна смърт?
Яденето!’
Стар виц


Значи ядене му е майката. Повечко, по-начесто и най - важното С МЕСО. Това, вегетарианството е един доста неясен феномен и проява на мазохизъм. И в никакъв случай сандвичи. Те са добър начин за самоубийство – морално и физическо. Само вида на сандвич по софийските улици може да докара човек до тежък пристъп на гадене.
ПОЧЕРПИ ВРАГА СИ СЪС САНДВИЧ ОТ УЛИЦАТА!

Колкото е по - пикантно, по - миришещо, толкова е по - вкусно. Чесън, лук и подобни, освен че са вкусни, освен че помагат и в секса, но и ви предпазват от нежелани контакти. Всички досадни колеги ще бягат като от чума от Вас, ако хапнете за обед дотатъчно от тях. Ще Ви отстъпят място в трамвая, в маршрутката ще седите удобно на широко…

Готвенето. Ако решите да готвите сами, никога не ползвайте готварски книги. ‘Готвач’ е призвание и вроден талант. А и кой нормален човек може да се оправи с обяснения от рода на:
‘Пече се в умерена фурна’ – значи ясно: трябва да умерите фурната с нещо. Те, фурните, са достатъчно големи и се умерват лесно, но С КАКВО? С чехъл, тенджера, възглавница, с жената…?
Или пък: ‘Сол на вкус’. НА ЧИЙ вкус? А какво да правят хора без вкус? Фолк звездите дали могат да готвят?
Най – трудното: ‘Брашно, колкото поеме’. Хм, на мене винаги ми ‘поема’ различно…. Добре, че тестени изделия по пазара дал Господ.
Как се оправят готвачите на безбройните кръчми, цъфнали на всеки ъгъл, и откъде толкова самородни таланти у нас? Кусайте ‘произведенията’ им и ще разберете. Но на ваша отговорност!

‘Историята на всяка велика галактическа цивилизация преминава през три различни и ясно очертани периода: Оцеляване, Любознателност и Изтънченост, известни също като периодите ‘КАК?’, ‘ЗАЩО?’ и ‘КЪДЕ?’.
Например първият от периодите може да се характеризира с въпроса: ‘Как да се нахраним?’, вторият с въпроса: ‘Защо се храним?’, а третият с въпроса: ‘Къде ще обядваме?’’
Пътеводител на галактическия стопаджия


Наистина – КЪДЕ?
Ами естествено за това всеки си има свойте малки тайни. Предвид това, че и ние държим на нашите тайни, няма да превръщам това в пътеводител кръчмите из София. Пък и безплатна реклама не ми се прави. Ако все пак някой е заинтересован от платена такава – нека се свърже с нас на e-maila ни.

И все пак ми е интересно къде готвят по-вкусно? Там, където водя жена си, или там където обядвам с приятелката си?

Предвид това, че ‘Яденето’ е най-безинтересната част от трилогията, очаквайте с нетърпение ‘Сексът’

Zaro

Няма коментари:

Публикуване на коментар