вторник, 21 ноември 2000 г.

Делириум тременс - един от фетишите...?

Напоследък в писанията си станахме много сериозни. За малко да станем по-сериозни от живота, който, както знаем е мноооого сериозен. Та дойде времето да обърнем внимание на трите по-съществени неща в живота на българина.

Част първа: Алкохол (Или казано иначе пиенето)
Брадатия едно време е постулирал: ‘По-близко до масите’, А нашия поет - гордост със стотинките, дето били в повече, е конкретизирал: ‘Човекът е човек, когато е напит’.

Та за алкохола. Той както знаем е сериозна работа и изисква подобаващо отношение и мезе. Задължителната програма според Клуба е следната:
1. Пие се едно малко.
2. Пие се още едно малко да му прави компания.
3. Пие се едно голямо да ги наглежда.
Следва волна програма – наздраве и дерзайте. И не се притеснявайте, че няма да имате сили после да обърнете внимание на половинката си – не бива да ги глезим много, а и тя, ако е заслужаваща внимание половинка, ще участва наравно в упражнението и няма да го прави на въпрос. Относно вида на алкохола – според желанието и сезона, но да не забравяме че сме българи. Ракия му е майката.

Малко теория:
Първа теорема на Заро за алкохола: Закон за запазване на количеството изпита вода с алкохола. Ако пиете повече вода вечерта няма да ви се пие сутринта.
Доказателство: Рекурентно: просто пробвайте, но с вода.

Втора теорема на Заро за алкохола: Човек когато е добър, като се напие, става по-добър.
Доказателство: Вижте нас.

Трета теорема на Заро за алкохола: Алкохолът лекува душата на българина.
Доказателство: Ако не беше така щяхме да ходим постоянно по психоаналитици, като други, неправилно пиещи нации. Нищо не успокоява така душата, както напоителна вечер в добра компания.

Практически съвет за смесването на алкохолите: Мешайте на воля. И дупе да ви е яко.
Първа теорема за смесването: Добре се смесват се алкохоли на една основа: ракия и вино, водка и бира…
Доказателство: Още недоказана.

Втора теорема за смесването: Конякът се пие последен и после не се пие нищо друго. Само още коняк.
Доказателство: Няма. Учудващо голям е боя на изключенията извън Клуба.

Относно мезето – просто трябва да го има. Повечко ако може. Туршиите обаче са екзотика и трябва да се възприемат като такава. Затова пък зелевата чорба е нещо полезно. Така стигаме до сутринта.

Сутринта: Страничните ефекти са много и разнообразни. ‘Спасяването на давещите се е проблем на самите давещи се’. Все пак:
Теорема на ХД за изтрезняването: Нужни са две спанета и две ходения по голяма нужда.

Допълнение на Заро към Теоремата на ХД за изтрезняването: Нужен е и секс по средата и поне два душа, удобно разпръснати във времето.

За бульон трезве става всичко, което Ви помага. Препоръчваме дори разходки на въздух, в случай, че си падате по такива неща.

Очаквайте Част втора: Яденето и Част трета: Секса

Zaro

Няма коментари:

Публикуване на коментар