вторник, 14 ноември 2000 г.

Кино-новини: Спилбърг с поредна награда

Принц Андрю връчи ежегодния британски филмов приз на режисьора Стивън Спилбърг на церемония, състояла се в града на ангелите. Появяването на кралската особа в Щатите бе във връзка със задълбочаване на връзките между Обединеното кралство и САЩ в областа на техническия прогрес и възможностите за бизнес сътрудничество между двете страни. На церемонията присъстваха и британските актьори Бен Кингсли и Пиърс 'Бонд' Броснан.

Де Ниро снима нов филм
Повече от месец в Ню Йорк продължават снимките на новия филм на Робърт Де Ниро 'City By The Sea'. Фабулата на филма е по действителен случай и разказва историята на полицейски офицер, който разследва мистериозно убийство за да установи, че убиецът всъщност е неговия син. Историята е взаимствана от материал, публикуван в списание Ескуайър. Освен Де Ниро на борда са актьорите Джеймс Франко и Елиза Душку. 'City By The Sea' е втората съвместна работа на Де Ниро с режисьора Майкъл Кейтън Джоунс (Роб Рой) след 'This Boy's Life.

Нов Конан Варваринът
Уорнър Брос успя да се пребори за правото да снима нов филм с направилия бате Арни емблематичен герой Конан Варваринът. Режисьорът на първата част Джон Милиъс (колко от Вас знаят, че сценарист на оригиналния Конан през 1981 година бе …….. Оливър Стоун) се връща на палубата и ще работи заедно с …… братя Уашовски като втори режисьори и продуценти, които се подписаха под познайте, какво? …….. Матрицата. За ползването на правата Уорнър платиха 2, 5 млн. $ на Stan Lee Media с опция за продължение в случай на успех на филма. До момента няма информация кой ще троши главите на раята и ще натиска яките амазонки. Може би австрийския дъб? Не е ли на възраст? Очаква ни здрав екшън, дръжте се!

Пиърс Броснан ще става американец
Агент 007 съобщи пред лондонския вестник Sunday Express, че има намерението да стане американски гражданин. 'Искам да стана американски поданик. Харесва ми да живея тук, тъй като това е една много хубава страна' - съобщи Броснан. Изявлението на актьора, прекарал по-голяма част от живота си в Англия и Ирландия е само месец след като световните агенции разпространиха, че Броснан ще се ожени за дългогодишната си приятелка 35-годишната Кели Шей Смит. Двойката има 3- годишен син Дилън, а Кели шей е бременна в седмия месец, но сватбата бе отложена поради претърпяната автомобилна катастрофа от 16-годишния син на Броснан от първия му брак Шон. В познатия си ирландски стил Пиърс Броснан заяви: 'Виждате ли, искам синът ми да е в състояние да танцува на нашата сватба, а в този момент ще му бъде трудно'.

Харисън Форд - най-добър президент
Допитване до абонатите на Blockbuster Video относно кой- е нахесвания филм, в който американския президент е главен герой установи следното:
І-во място: 'Еър Форс 1' с неостаряващия Харисън Форд;
ІІ-ро място: 'Американският президент' с наскоро станалият баща Майкъл Дъглас;
ІІІ-то място: 'Денят на независимостта' с Бил Пулман;
ІV-то място: 'Дейв' с Кевин Клайн
V-то място: 'Никсън' с Антъни Хопкинс
Изобщо, американците си падат по това техният президент да е Number 1 отвсякъде.

Още един роман на Харис на бял екран
След успеха 'Мълчанието на агнетата' и предстоящата премиера на 'Ханибал' (предвидена за 9 февруари 2001 в САЩ) още един роман на Томас Харис ще види бял свят. Продуцентите Марта и Дино Де Лаурентис успяха да се договорят с Юнивърсъл Пикчърс да реализират продукция на първия роман на Харис 'Червеният дракон'. За сценарист е поканет Тед Тали, който вече спечели 'Оскар' за адаптацията си на 'Мълчанието на агнетата'. Очаква се сценарият за филма да бъде готов в средата намарт идната година.

'Стига' за Дженифър Лопес
Дженифър Лопес получи главната роля в трилърът 'Стига', чиито снимки ще започнат в края на годината. Лопес ще изиграе ролята на съпруга, която след като се омъжва за мъжа на мечтите си установява, че същият си е същинско чудовище и започва борба както за своя, така и за живота на детето си. Звучи американско нали!. Американските новинари побълзаха да обявят, че това си прилича на сблъсък между известните филми 'Врагът в моето легло' и 'Двойно убийство'. Продуценти на филма ще бъдат Роб Коен и Ъруин Уинклер, който беше запазил тази роля за Сандра Бълок.

Осведомителна Агенция 'Any Given Thursday'

Carlos

Няма коментари:

Публикуване на коментар