вторник, 14 ноември 2000 г.

Музикални новини: Нова Година в Ню Йорк

'Нашите хора' от Buena Vista Social Club ще посрещнат новия век, свирейки в Beacon Theater, Ню Йорк по покана на Metropolitan Entertainment Group. Наслука пичове!
Основатели на Why Bulgaria и без това не бяхме решили къде ще празнуваме лето 2001. Давайте да дигаме гълъбите, Ню Йорк не е толкова далече.

Съдят Сантана за неплатени продуцентски права.
Бившият продуцент на Карлос Сантана Джон Райън заведе съдебно дело срещу китариста. Предмет на спора са неплатени от Сантана права за парчетата 'Hold On', 'Nowhere To Run' и 'What Does It Take (To Win Your Love)' записани преди 18 години за албума 'Shango' и издадени по-късно в сборния диск 'The Best Of Santana'. Искът е на стойност 72 000 $ и ще се гледа в L.A. Superior Court. Според Райън уговорката между двама е била Сантана да му заплаща 8% от нетните продажби на 'Hold On' и по 4% от другите две парчета. В иска се допълва, че Сантана и неговата мениджърска компания Star Faith систематично крият данъци.

Били Джоел и Елтън Джон на турне
The Piano Man били Джоел the Rocket Man Елтън Джон плануват да направят съвместно турне в Америка от началото на февруари. Новината бе съобщена от New York Daily News. Джоел, който миналата година бе приет в Rock and Roll Hall of Fame е решил да се завърне на музикалната сцена, след като през последните няколко години се занимаваше предимно с класическа музика.

Мемоарите на президента на Elektra преиздадени
Основателят на Elektra Records Джак Холцман преиздаде мемоарната си книга Follow The Music: The Life and High Times of Elektra Records in the Great Years of American Pop Culture'. Книгата се появи на книжния пазар през 1998 година и получи признанието на почти всички критици. Новото издание е по случай 50-годишнина от основаването на музикалния лейбъл и съдържа допълнителен бонус CD с редки записи от първите години на компанията. Холцман създаде компанията 19-годишен на 10 октомври 1950 година с инвестиция от 600$, като първоначалната идея е да се записва и издава само фолк-музика. По- късно за компанията записваха такива величия като Доорс, Джаксън Браун, Куин и Металика..

Ийгълс са № 1
Албумът на 'Ийгълс' 'Their Greatest Hits 1971-1975' стана най-продаваният албум за всички времена. Асоцията на звукозаписната индустрия съобщи, че през октомври албумът епреминал границата от 27 млн. Копия продажби. На второ място остава 'Thriller' на Майкъл Джаксън с продажби от 26 милиона, който за кратко се беше изравнил с този на 'Ийгълс'. С това общата цифра от продажби на 'орлите' достигна 66 милиона, което ги нареди на 7-мо място в общата класация за всички времена след Бийтълс, Лед цепелин, Гарт Брукс, Елвис Пресли, Били Джоел и Пинк Флойд.

Продават тухлите от дома на Джон Ленън
Телевизионният канал NBC ще организира аукцион по Интернет за продажбата на 150 тухли от родния дом на Джон Ленън. Аукционът започва в сряда и ще завърши на 4 декември по уеб-сайта на компанията. Идеята се е зародила докато са траели снимките за телевизионна поредица за звездата на Бийтълс. Сценаристът и изпълнителен продуцент на филма Майкъл О Хара заяви, че първоначално е било планирано извадените тухли да бъдат изхвърлени. После обаче, О Хара е видял начин да се припечелат пари, като 88-годишния сегашен собственик на къщата ще получи 50% от приходите от аукциона. Останалите 50% ще покрият разходите за телевизионната поредица. Филмът на NBC 'In His Life - The John Lennon Story' ще бъде излъчен на 3 декември.

Аукцион на eBay.com
Кени Роджърс, Ейми Грант, Дъстин Хофман, Ерик Клептън, Упи голдбърг, Елизабет Хърли, Йоко Оно, Рон Ууд и Джей Лено са само част от звездите, които ще направят така наречените 'art guitars'. Китарите ще се използват за благотворителност по проекта Heart String: Making Music, Creating Hope на Американската общност за борба с рака и Музея на Фендър.

Отново съдебни разправии за KISS
Карли Милър заведе иск в съда срещу KISS и организаторите на шоуто им Van Andel Arena от 8 май тази година. Милър твърди, че е претърпяла вреди след като певеца на групата Пол Стенли е изхвърли строшена китара в публиката. В опита си да се докопат до парче от 'светинята' Милър е била стъпкана от два реда маниаци, а част от струната е прерязала ръката. Организаторите на шоуто и членовете на групата не са били намерени за коментар. Абе, тези хора, друга работа нямат ли?

Осведомителна агенция 'Any Given Thursday'

Carlos

Няма коментари:

Публикуване на коментар